1hamis_ Bana bugün Rahim ağzı kısalığı riski var gibi dedi doktor ultrasonla bakılarak anlaşılacak bişey mi bu alttan muayene mi yapılması gerek 2 hafta sonra detaylı usg için perinatologa gideceğim orda daha iyi anlarlar dedi nasıl oluyor bu ne demek bilmiyorum bile stres oldum ya. Doğana kadar ilişki yasak ev işi temizlik yapma yat dinlen dedi 18. Haftadayım ilk defa bu kontrolde olumsuz bişey duydum üzüldüm net değil ama belirsizlik de kötü bişey :( yaşayan var mı süreç nasıl ilerledi
Mikaa_ 1hamis_ banada dedıler ilişki yaşadım sıkıntı olmadı erken doğum riski vs var dedıler şükür öyle bırseyde olmadı ısınizi Allah’a bırakın ve tevekkül edin
annelikyolculugumm 1hamis_ ultrasondan önce çok yorgunsanız ya da çok yürümüşseniz ölçümü o da efkileyebiliyor stres yapmayın, bol bol dinlenin kendinizi yormayın. Perinatoloji de detaylı ilgilenip bilgi verirler 🌼
rabisssssss28 1hamis_ direk Perinatolojinin bölümü zaten ondan çyle demişler alltan muayne de anlaşılır karından yanılır bende var rahim ağzı yetmezliği 20 haftamda serklaj oldum şükür şuan 36 haftalığım 2 hafta sonra doğumum var ilk başta serklaj pılanlamadık progestanla takip ettik ama birden düştü 7 mm lere kadar mecbur oldum iyi ki de olmuşum bu süre zarfında ne yaptım evet ilişki kesinlikle yasak ev işi eğilmek kalkmak tüm evin işi eşimde 8 aydır cinsel hayatım yok serklaj olsanda olmasanda çok dikkat etmen gerekiyor
Kubracns annelikyolculugumm benim rahim ağzı kısalığım 31-32 cm bu değer normalde kaç olmalı ne zman tehlikeliye giriyor bilginiz var mı
minnosbirkiz Kubracns benim doğuma kadar 32 civarında seyretti, sıkıntı olacak diye çok korkmuştum ama bol bol dinlendim, anlık kısalıp uzayabilen bişey, kendinizi yormamanız da fayda var, 30 altı riskli oluyor, 20 altınada genelde senklaj öneriliyor
annelikyolculugumm Kubracns benim genelde 35 çıkıyordu ir kere 27 ölçtüler riskli gebelik takipli olduğum için yatış vermişlerdi sonra ki gün ölçümde 33 çıkmıştı
1hamis_ Kubracns 28-33 ölçtü benimkini de 25 in altı riskli sanırım. Tekrar uzayan bişey mi bu acaba dinlenmekle mi geçecek bişey
1hamis_ Umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza Serklaj dediğiniz dikiş oluyor sanırım ben çok korkuyorum böyle şeylerden ya acılı bir işlem mi uyuşturuluyor mu hayatımda hiç alttan muayene olmadım inanın bundan bile çok korkuyorum utanıyorum nasıl doğum yapacaksın derseniz kendimi psikolojik olarak ona hazırlıyorum tek seferlik bişey olup bitecek diyorum mesela kendimi çatı muayenesi için de açmaya hazırladım ama böyle ekstra bişey için çok korkuyorum ama sanırım gerekecek gibi çok panik ve stres oluyorum ne yapacağım bilmiyorum