selcangonul Merhaba. Ben çok çekiniyordum yaptırmak konusunda. Herkes bir şey söylüyordu. Hastanedeki ebelere danışınca mutlaka yaptır dediler. Bebeğin gereksiz büyümesi ve annede kalıcı diyabet riskinden bahsettiler. Tespit edilmesinin normal doğum isteniyorsa önemli olduğunu söylediler. Doktora da sordum. Kendisinin 2 gebelik geçirdiğini ikisinde de yaptırdığını, yapmamı tavsiye ettiğini ama zorunlu olmadığını söyledi. Ben de onlara güvenerek yaptırdım. Burada okuduğum tek gitmeyin yorumlarından dolayı annemle gittim. Gerek yokmuş ama bünyeden bünyeye değişebilir tabii. Açken ilk kanı aldılar. Aç beklemek zorladı ilk kandan önce. İçeceği verdiler azar azar içtim. Normalde meyve pekmez bal dışında şeker tüketmiyorum. Biraz zorlandım içerken ama mide bulanması baş dönmesi falan olmadı. Azar azar içtim 5 dkda. Sadece içtikten sonra aşırı bir su içme isteği geldi. Su da yasak olduğu için içmedim bekledim. Sonra susuzluk da geçti açlığın verdiği halsizlik de geçti. 1 saat sonra 2. kanı verdim. 2. saatte de 3. kanı aldı. 3. kanı beklemek hastaneye git gel yapmak yordu biraz. Üçüncü kandan sonra artık aşırı acıkmıştım. Canım buz gibi yoğurt yemek istedi. Yoğurt yedim yemek yedim sonra günüme devam ettim. Sonuçlar da çok şükür temiz çıktı. Bebek hareketleri tüm test boyunca normal seyrindeydi. Bir değişiklik yoktu. Kendimi de normalden farklı hissetmedim günün geri kalanı normal geçti çok şükür. Korkutulduğu gibi bir şey değilmiş. Belki boşuna yaptırdım vücuduma gereksiz şeker almış oldum ama en azından doğuma kadar bu konuda kafam rahatladı. Zaten kimse yapmanız için zorlamıyor sizi. İstemiyorsanız imza verip yaptırmayabiliyorsunuz.