@nesli1241 merhaba canım ❤️ Benden çok normal doğumdan korkan yoktur bence. O kadar korkuturdum ki kendimi, normal doğumu hiç hayal bile edemiyordum. Bir sancı geldiğinde bile doğum zamanından çok önce korkudan titriyordum. Endişeni çok iyi anlıyorum. Ben de bundan 3 hafta önce doğum yaptım. Suyum erken geldi, gece 4’te çok korktum. 34 haftalık hamileydim ve o gece hastaneye yatışım yapıldı. Bebek doğana kadar her gün antibiyotik verdiler ve NST yapıldı. Eğer kendiliğinden doğum başlamasaydı 36 haftada suni sancı vereceklerdi. Ama bebeğim 35+4’te kendiliğinden geldi. Gece 2’de karnıma bir sancı girdi. Tuvalete gidiyordum, acaba gaz mı diye düşündüm ama geçmedi. Gittikçe şiddetlendi ve sancılar dakikada bir gelmeye başladı. Zaten hastanedeydim, kontrol ettiklerinde açıklığım 5 cm olmuştu. Gece 2’den sabah 9.30’a kadar sancılar devam etti. Sonrasında doğum için hazırlıklar yapıldı. Saat 12.30’da epidural verildi, 1.40’ta da bebeğim doğdu. Son zamanlarda sancılar biraz artıyor ama gerçekten dayanılmayacak bir ağrı değil. Zaten ağrı gelip gidiyor; geçtiği anda çok rahatlıyorsun. Bana da normal doğum yapma, epidural yaptırma gibi birçok şey söylediler ama bence kimseyi dinleme. Bu kadar insan doğum yapmış, sen de yapacaksın. Kendine güven ve Allah’a sığın. Ben doğumdan önce o kadar korkuyordum ki geceleri uyuyamıyordum. Şimdi ise “Keşke bu kadar korkmasaydım, hamileliğimin tadını daha çok çıkarsaydım” diyorum. Hamilelik gerçekten çok güzel bir his, özellikle bebeğin karnındayken. 🥹❤️ Doğum hikâyemi paylaşmak istedim, belki sana biraz olsun yardımcı olur. İnşallah Allah bir sancıda kurtarsın. Şimdiden bol şans diliyorum. 🫶🏻❤️