Kızlar yanlış anlaşılmak istemıyorum ama sürekli postlarda kaynanam veya anem veya babam bebegıme bunu almıyor şunu yapmıyor odasını almıyor kıyafetını almıyor veya kaynanam bebegıne bakarım demıyor anem bunu bunu alıyor kaynanam almıyor yaaa arkadaşlar yapmayın siz bir bireysiniz millete güvenerekmi bebek sahibi olmaya karar verdınız şahsen benım anem veya kaynanam bebegıme istedıgın alsın almasın konusu geçmez bile ha hedıyelerını alırlar dogunca mutlaka ama almasalarda olur veya bız Doğumdan once bunları konuşmayız yani kocanızla siz yapın ne yapıcaksanız durumunuz yoksa az yapın varsa cok yapın ama kimseden bişey beklemeyin
Hanımlar artık bi kendimize gelelim .
Deni kim aile icinde ne yasiyor bilemeyiz ki bu insanlar emin olun sizin bu soylediklerinizin farkindalar fakat onlarinda illaki aile icinde yasadigi durumlardan oturu ofkelerini bu sekilde aliyorlar yoksa zibin almis almamis kimse takmaz yaniii 🙏
Evet kimseden istenilmesin.ben yemin ederim kimseden birşey ummuyorum.hatta düşünüyorumkş bişeyler atalım kenara her şeyi kendimiz alalım.adetdendir ya ilk çoçuğa kızın anne babası alır falan.ben istemiyorum öyle bişey.kendimiz alalım ve herkese herşeyimiz hazır diyelim.iki tarafında ilk torunları illede biryerlerde bişeyler görüb içlerinden almak geçer o başka🤗ama beklemek düşğncesizlik.bekleyen isteyen insanlar hayatları boyunca birilerine muhtac kalacaklar.yaşlanıncada çoçuklarından bekleyecekler aynen burda şikayet edilen annelerden kaynanalardan kayınbabalardan olacaklar.pahalı olmasın ucuzu olsun ama kendi çoçuğuna kendin al.alamıyorsanda Allah aşkına 2ciyi aklından bile geçirme
Sengulkrgz anlıyorum canım tabi kimsenin kaynanası veya aylesi mukemel degıl ama bırakın bebegınız okadar değerli ki hırslarımızı alırken bebegımızı uzak tutalım
Deni valla canim ben kayinvalidesi tarafindan igne görmemis biri olarak söylüyorum ölene kadar içimde ukte kalacak. Durumlari varken yapmadilar hadi yapmadiniz yeni dogum yapmisim bemi misafir gibi gelip soruyorlardi ben mi dogurdum afedersin eşşek mi doğurdu belli degil. Tabiki kimseye güvenerek cocuk dogurmuyoruz, zaten eldwn ögün olmaz yani birilerinun getirip yaptığından kimsenin çocuğu büyümez. Ama insan istiyor canim değerli hissetmek istiyor heleki o özel dönemde annemde kaldim 15 gün oraya sadece 2 defa geldiler evime geldim bir kez gelmediler yanima cocuga sanki babaanne degilmis gibi 2 takim kiyafet alip gelmisler durumlari olmasa çaputu laf edecek insan değilim dolaplara sıgmıyor benim kızımın çamaşırları ama tatli gelir anladin mi. Çünkü sen çok heveslisin ama sana ve bebegine deger verilmediğini görmek çok acı
Kelebegimmm aynen bende ıstyorumki kendi zevkıme göre yapıyım hersey hazır oldu diyim ha bunu kolaylıkla dıyosun zengınsın demeyın hıc oyle bi zenginliğimde yok ama ucuz olsun ben yapmıs olıyım lafı olmasın ama tabiki geleen hedıyelere asla hayır demem 😂
Deni yani tabikide ama iste insanlar takabiliyor hosgormek gerek.😁🙏
Aynen katılıyorum kimseye güvenerek yapmadık sonuçta ben alışverişe çıkarken haber bile vermeyi düşünmüyorum zaten kıyafet olayını hallettim beşik ve araba kaldı onda da kendimiz yapıcaz ne gerek var insanları zora sokmaya içinden kopaninzaten yalar getirirler. Benim ailemin ilk torunu babam kendi evine beşik bile alıp kurmuş o kadar hevesli banada hep soruyor daha erken diye gecistiriyorum hem sormasalar ne olur ki herkesin maddiyatı musade etmez belki siz durumlarını iyi görürsünüz ama size belli etmez skntiya girerler durumum olmasa da ona gore şeyler alırım olur biter yani maddi manevi saglikta hastalikta Rabbim kimseye muhtac etmesin
Deni bir konuda katılıyorum size evet bizde zaten kimseden birşey ummuyoruz onlara güvenerek çocuk yapmıyoruz onlarda zaten kendilerini mahcup hissedip alıyorlar birşeyler almayanlara da birşey diyemezsin elinde var yok.ama yine de insan evladiyiz bekliyoruz işte😊
Deryarslan tabiii bende beklerım acaba hedıyelerı ne olucak dıe ama laf söz etmeye ne gerek var veya dogumdan once konusmaya ne gerek var dogunca ne getirirlerse mutlu olmamız gerek getırmezlersede getırmesınler bizde getırmeyene ılerde goturmeyız
Ya bu olayı ben şeye benzetiyorum kimi insan vardır Doğum günlerini falan çok önemser kimisi için hiçbir önemi yoktur buntar şeylerin. Ben mesela önemseyenlerdenim. İsterim ki değerli olduğunu özellikle eşim hissettirsin bana şadde o gün değil tabikide o gün o gün vesile olsun bunun için. Bence insanın hayatındaki en önemli 2 an biri doğduğu 2. Side doğurduğu andır. Doğduğumda nasıl özen istiyorsam doğurduğumda da beklerim bişeyler. Bu birilerine güvenip çocuk yapmak değil. Yani mevzuya ordan bakmak doğru değil bence. Bilmiyorsun en bu şekilde düşünüyorum.
Nebahathumeyra guzel düşünyosun ama az yaptıklarında veya sen dogurmadan daha yapmadıklarında laf soz edılmesi gereksiz bence
Deni ben açılan postları dert etmiyorum da su insanlara hakaret eden salak aptal diye dengesizce yorumlar yapanlara karşıyım sanki herkes profosor her seye üstten üstten alaycı yorumlar var artık post bile açmıyorum kadınların olduğu yerlerde böyle konular olur ama kırıcı yorum yapmaya ne gerek var ya ..
Deni benim annem vefat etti kaynanamda bizimle konuşmuyor ve ben kimseye güvenerek bişey yapmadım eşimle herşeyini alırız yani babamda herşeyini alır ablalarımda yapıyorlar kimse bişey yapmasada biz herşeyin alırız çünkü bizim bebeğimiz böyle konular beni hiç rahatsız etmiyor çünkü bizim Allah’a şükür durumumuz var ama burda durumu olmayanlar kayınvalidesi kayınpederinden tabiki beklentileri olur herkesin durumu farklı yadırgamak yada bunu dile getirmek hoş bir durum değil burda evet dediğin gibi çokkk postlar açıldımı ama düşünün durumları olmadıkları için yada ihtiyaçları olduğu için başkalarının ikincel elbiselerini giydirecekler felan vs yazdılar onlar istermiydi ilk bebeklerine başkasının kıyafetini giydirmeyi felan ama mecburlar ki giydiriyorlar tamam benim durumum var senin durumu var onların yok mesela nolacak yada hadi durumları olsa bile herkes bebeklerinin babaannelerinden dedelerinden bileyler beklerler canım benim kaynanamda çocuğuma birler almasın yarın birgün başına kakarım bunu benim çocuğuma çöp bile almadın diye bunu yadırgamanızda beni yadırgattı 😒
Deni Benimde eşimin ailesinden bir beklentim yok çok şükür eşimle yavaş yavaş alıyoruz yeter ki bizim yaptıklarımıza müdahele edilmesin benim en sinir olduğum konu bu kendi aileme gelince onlardanda bi beklentim yok ama annem takılmış ilk bebeğin beşiğini anneanne yapar diye kendi anneside öyle yapmış adet gibi bir şey ben istemiyorum o yok yapacağım diyor sadece bunu söylemesi bile yeter😍
Deni aynen öyle sonuçta kişiden kişiye değişir kendi anne babanda olsa eşinin aileside olsa artık herkesin evi kesesi ayrı gerek yok yani ben hicbir konuda birinin onu da bunu da ben yaptım demesinden hoşlanmıyorum talep edip üzülmektense zorlamı yaptırdım kendin aldın demek daha mantıklı isterken utanırım zaten
Deni aynen öyle yapıyorum canım zaten buralardada hic dert yanmadim anam bu yapmadi şu almadi diye takmiyorum yani ne yapayim alanda sagolsun almayanda herkes degerini yapar.