Arkadaşlar merhaba birkaçtır burada okuyorum suyu gelince sancınızı bekleyin nişanı gelince suyunuzu bekleyin yönlendirmelerini. Bu çok sağlıklı bir durum değil lütfen. Kendim tecrübe etmiş bir kişi olarak belkide o gün doktor kontrolüm olmasaydı sadece pembe nişana bakıp suyumun gelmesini veya sancımın gelmesini bekleyecektim. İyi ki doktor kontrolüm vardı eğer aklımdaki duruma göre hareket etseydim ya bebeğim sağlıksal problem yaşayabilirdi yada gerçekten yolda veya evde doğurup hastaneye yetişemeyebilirdim. Her beden her doğum farklıdır. Suyunuz geldiyse nişanınız geldiyse veya sancılarınız başladıysa takipli olduğunuz hastanenin aciline veya en yakın acile, doktorunuz ile iletişim halimde iseniz doktorunuza danışıp hareket edin. Acilde sizi kontrol etmeleri evet yorucu bir durum ama gözetim altında ilerliyorsunuz ve allah korusun komplikasyonlara karşı sizi koruyorlar. Suyunuz geldiğinde sancılarınızı hissetmeyebilirsiniz, bebeğiniz oksijensiz kalabilir allah korusun, sonuçta su sızıntısı olabilir azalmış suyunuz gelmiş olabilir( suyunuzun az olması bile bebeği etkiliyor) sancınız gelebilir bir anda açılmanız hızlanabilir doğum hızlı gerçekleşebilir ummadığınız zamanda hastane dışında(tetanoz bu sebeple önemli) yani birçok şey. Bırakın gittiğiniz acil yada doktorunuz sizi yönlendirsin. Evde beklemeniz gerekiyor ise bu doktorlar tarafından size yönlendirme yapılsın. Burada tecrübe etmiş annelerimiz vardır. Evde sancı bekleyen annelerimizde vardır. Sağlıklı doğum olmuştur sağlıkla atlatmıştır. 6 kişi olumluysa 7. Kişininde aynı şekilde olacağı anlamına gelmez. Lütfen doğum başlangıcı kritik bir süreçtir doktor kontrolünde ilerleyin.