Merhaba, benzer bir durum yaşayanlara danışmak istiyorum. 🥺
Son adet tarihim 25 Temmuz 2026. Ancak geç döllenme olduğunu düşünüyorum çünkü ultrason ölçümlerim son adet tarihine göre daha geriden geliyor.
Gebeliğin başında beta-hCG değerim 24 Ağustos’ta 218, 26 Ağustos’ta 440 çıktı. İlk ultrasonlarda gebelik kesesi görüldü ama haftasına göre küçük olduğu söylendi. Daha sonra özel doktorumda kese 7,4 mm ölçüldü ve yine küçük olduğu söylendi. Bir süre Progestan kullandım ve kontrollere devam ettim.
Asıl kafamı karıştıran şu: Yaklaşık bir hafta önce doktorum gebeliği 6 hafta 1 günlük olarak ölçtü. Bugün tekrar ultrasona girdim ve sadece 6 hafta 2 günlük olarak ölçüldü. Yani bir haftada yalnızca 1 günlük ilerleme görünmüş.
Bugünkü ultrasonda:
• CRL: 5,5 mm
• GA: 6+2
• HR: 92 bpm
Embriyo görülüyor ve kalp hareketi var fakat kalp hızı 92 çıktı.
Dün devlet hastanesine gittiğimde doktor çok olumsuz konuştu. Haftasına göre gelişimin geride olduğunu, gebeliğin sağlıksız olabileceğini, düşük yapabileceğimi ve kürtaj gerekebileceğini söyledi. Raporumda ise sadece O20.0 – düşük tehdidi yazıyor. Elimde gebeliğin kesin olarak sağlıksız olduğuna dair bir rapor yok.
Kendi doktorum daha önce bana böyle kesin bir şey söylememişti. Bu yüzden çok kafam karıştı ve açıkçası çok korkuyorum. Özellikle bir hafta önce 6+1 iken şimdi 6+2 olması ve kalp hızının 92 çıkması beni endişelendiriyor.
Aranızda benzerini yaşayan oldu mu? Özellikle:
- 6. haftalarda HR 90’lı çıkan,
- geç döllenme yaşayan,
- ultrasonda haftası geriden gelen,
- bir kontrolde 6+1, sonraki kontrolde 6+2 ölçülen
ve sonrasında gebeliği sağlıklı şekilde devam eden var mı?
Bir sonraki kontrolde kalp hızının yükselmesi veya bebeğin ölçümünün toparlaması gibi bir durum yaşayanlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Ayrıca kalp atışını cihazda duyamadık ama 92 yazıyor ❤️