nisass yani ben doktor değilim tabi kendi fikrimi değil ama 4 düşük olunca bir sürü doktor ile görüştüm çoğu prof ve iyi doktorlar onlardan öğrendiğim kadarıyla aktarmak isterim . Sizin sonucunuzda da mthfr geni heterozıgot sanırım folik asit eksikliği dedilerse benim de o genimde var ve gebelik öncesi 3 ay en az metilfolat içerikli folat kullandım. Bizim bu genden dolayı vücut folik asiti depolayamıyor. Bir de b12 onu da metilkobalamin içerikli kullanmaj gerekiyor. Rapor olarak aldığınız sonucunuzla kadın doğum doktorları ile görüşmenizi tavsiye ederim onlar tıbbi genetikten farklı yaklaşıyor çünkü bu genlere. Bir de bende 3 ve 4.gebeliğimde kan sulandırıcı iğne kullandım korkuyordum kanama vs olcak diye ancak iğneye rağmen düşük yapınca 5.gebeliğimde doktor beta 10 iken kan sukandırıcı iğne başlattı hem de dozu 2 katına yüksektti çünkü öncekilerde normal doz yetmemişti. (Bakın asıl günlük hayatı etkileyen genlerim normal olduğu halde doz yükseltildi bende) 5. Gebeliğimde dediğim gibi beta 10 iken yani hiçbir doktor o betada kan sulandırıcı iğne başlamaz ama benim 4 düşüğümğ takip eden doktorum başlattı hemen ve iğne hiç kanama yapmadı bende coraspin kan sulandırııcı hapı kanama yaptı o yüzden hapı kestik iğne ile doğuma kadar ve doğumdan sonra bir süre devam ettik şükür sağlıkla ilerledi kızım 2 yaşında şu an.
Şimdi tekrar hamileyim başka şehirdeyim yine beta 11 iken öğrendim doktorum kendin eczaneden rapor olmadan 15 günlük iğne al hemen başla şuan değer düşük hiçbir doktor iğne yazmaz 15 gün sonra kontrolde kese görününce rapor yazdır dedi. Dediği gibi kendin alıp 15 gün kullandım sonra kese görününce doktorlar rapor yazdı. Biraz fiyatı yüksek bu iğnelerin ama benim gebelikler de başından ilerlemiyordu malesef. Şimdi 16 haftalık hamileyim şükür bir sorun yok. Bu arada bazı kişiler ilk hamileliğinde hiçbir sorun yaşamadan doğum yapıp sonraki hamileliklerde kan pıhtılaşmasından dolayı düşük yapabiliyor. Bu tarz şeyler yaşayanlarda var. Araştırmakta çok haklısınız. İsterseniz nasılsa daha bekleyeceksiniz o yüzden lupus, ANA testi, protein s ,protein c bunlara ramotolojide baktırabilirsiniz. Benim bu testler normal çıkmıştı. Ama kan sulandırıcı kullan önlem amaçlı derse doktor muhtemelen 4000 lik başlarlar günde 1 yani doktorların çoğu zararı olmadığını söylüyor heterozıgot da varmış çünkü. Bu arada PAI4G5G olan test sonucunuz ne yazıyor aşağıdakilerden hangiisi bu gen de hamilelikte önemli günlük hayatta önemli değil denmişti bana
Paı4G4G
Paı4G5G
Paı5G5G
Bu üçünden hangisi sizin sonuç kısmında yazan