izo_ Arkadaşlar sağlık ocağına tetanoz aşısı sordum boğmacalı olanı mı istiyorsun normal tetanoz mu dedi. Sizler hangisini yaptırdınız? Ve buna neye göre karar vermek gerekiyor anlamadım
Gzde_defne izo_ 2 tetanoz bir boğmacalı olan yaptırdım gebeliğim boyunca. Ne saçma bi soru prosedürü nasılmış oranın sen sorsaydın bi. Tetanoz aşın varmı mesela son 5 yıl içinde ?
harika3838 izo_ merhaba bende 20. Haftada yaptırmıştım ebe bana direkt bu sefer boğmacalı olanı yapıyorum bir ay sonra da normali yapacağım dedi
izo_ Gzde_defne Kızım 5,5 yaşında ona hamileyken yaptırmıştım en son ama zaten anne için değil bebek için yapılması gereken bir aşıymış. Doktoruna sor öyle gel dedi. 🤦🏻♀️ İlk gebelikte 2 doz tetanoz olmuştum. Boğmaca falan kafamı karıştırdı şimdi.
izo_ harika3838 Yani buna aile hekimi de karar verebilir bence. Ben nereden biletim hangisinin özellikle gerektiğini. Devlet hastanesinde takipliyim özel bir doktorum da yok gidip sorabileceğim. Randevu al, işten izin al git sor geri gel…
harika3838 izo_ evet haklısınız ama benim bildiğim ikisinin de vurulması gerektiği, o yüzden sırası çok da önemli değildir diye düşünüyorum