minik_kelebek3 Kızlar geçen sene Eylül ayında bir doz tetenoz aşısı olmuştum tekrar yaptırmama gerek varmı yaptırmasam ne olur yada ne gibi faydaları var
zeyzeynur minik_kelebek3 doktoruna sorman lazım ama boğmacalı olanını olmadıysan onu istetebilir belki çünkü bebeği boğmacaya karşıda koruyo
leylizer minik_kelebek3 bence yaptırmayın doğumda paslı birşeye denk gelme ihtimaline karşı yapmışlar eskiden sonra da süregelmiş öyle devam ediyorlar , valla ben pişman olmuştum aşırı ağrı zonklama şişme olmuştu gebelikte
minik_kelebek3 zeyzeynur doktorum olabilirsin dedi 2 doz daha yaptırabilirsin dedi ama benim nedense bebeğe bişey olur diye korkum var o yüzden yaptırmak istemiyorum
minik_kelebek3 _pearl canım ben geçen sene elimi sokak kedisi tırmaladı diye hem kuduz hem tetenoz olmuştum hamilelikten dolayı değil
zeyzeynur minik_kelebek3 kız bebeğe ne zararı olacak zararı olsa yaptırılmazdı ben iki dozu da oldum ya bende bebeğimi riske atmamak için oldum. Sen bilirsin yinede
leylizer minik_kelebek3 hatırlamıyorum 9 sene oldu , sonraki gebelikte yapmadım bu üçüncü gebelik yine yapmayı istemiyorum
sum_doa minik_kelebek3 ilk gebeliğimde tek doz oldum olmasan da olurdu demişti doktor ikinci gebeliğim sordum tekrar gerek yok önemli değil dedi sağolsun olmadım yine
sum_doa minik_kelebek3 bişey olacağından değil de benim alerjim varmış aşkım aşıya tez dozda bile ölüyordum tekrar aynılarını yaşamak istemedim
Nedbur minik_kelebek3 ilkinde 2 doz oldum 4 sene önce bugün de tek doz oldum doktorum boğmacalı olanı istedi
minik_kelebek3 merve966 bende yaptırmak istemiyorum doktorum yaptır dedi sabah akşam sağlık ocağı arıyordu bide korkuyorum vallahi bende hiç iyi şeyler duymadım
Nedbur minik_kelebek3 evet boğmaca eklendiği için oldum doktorum bebeği koruyabilirsen olma dedi ama risk alamadım oldum
zeyzeynur minik_kelebek3 ilk doz tetanoz+boğmaca oluyo tdap diye geçer hatta ben bi perinatologa sormuştum da tetanoz neysede ameliyathar steril oluyo ama yenidoğanlarda boğmaca riski oluyor o yüzden öneririm demişti ben de hiç ikiletmeden olmuştum kendi doktoruma bile sormamıştım valla