ssureyyabkntzla Kızlar selam pazartesi günü 13.haftamda önlem amaçlı serklaj oldum ama hiç kısalmam yoktu tahim agzım gayet uzundu doktorum bilerek bu şekilde olmamı istedi daha başarılı oluyo dedi. İki gün geçti çok az yanmam agrım oluyor ama onun dışında lekelenme vs olmadı sadece bir hafta sonra kontrolum var bir hafta hep yat dedi sonra yatma zorunlulugu olmayacak sanırım. Süreç sizde naısl geçiyor?
Csctr ssureyyabkntzla serklajınız genel anesteziyle mi yaptılar dikiş atarken ki süreç nasıldı bende önlem amaçlı olacagım korkuyorum açıkcası :(
eylulmihrasmom ssureyyabkntzla selam canim cok geçmiş olsun bende 13. haftamda önlem amaçlı oldum kısalmam olmadan attı doktorum. ilk 2 hafta yattım sadece. şu an 19+4üm rahim ağzım uzadı. 2 haftadan sonra dışarı çıkmaya araç sürmeye başladım. doktorum sadece kesinlikle hiç ağırlık kaldırma dedi. ev işleri yapmiyorum eşim yapiyor dışarı çıkıyorum çaya kahveye yemeğe aşırı yürümüyorum genelde istirahatle geçiriyorum kayınvalidem sağ olsun her gün yemeğimi yapiyor. sağlıkla geçsin inşallah sürecimiz🥰
ssureyyabkntzla Csctr genel degil spinal oldum anestezi doktoru ve kendi doktorum karar veriyor kendi doktorum bel altı uyuşturmak bebege en az zarar dedi. Ben tedirgin olmuştum gözüm açık olacagı için ama o an da da sakinleştirici yapıyorlar sersem gibi oluyorsun. Çıkınca 6saatte ancak açıldı ayaklarım. İşlem çok kolay geçti sadece uyuşukluk oldugu için ben idrarımı hissetmedim ve glob oldum ( idrar çıkışı olmaması) o çok agrı yaptı sonda takıldı çözüldü. Hiç hissetmezsiniz diyemiyorum çünkü eve geldikten sonrada ayaga kalkınca hafif agrılarım oluyor ama işlem kolay geçiyor içiniz rahat olsun🥰
gzmadayz Csctr ben geçen hafta acil serklaja alındım 21. Haftada. 1 hafta geçti bugün tam. Genel anestezi ile yapıldı hiç Bir şey hissetmedim. Sadece işe yarayacak mı diye korku ve endişe taşıyorum ben de açıkçası.
Minikdederler Bende önümüzdeki pazartesi 28 inde Serklaj olacağım, benimkide önlem amaçlı 2.gebeliğim bu. 13+3 haftalık olacak o gün. Genel anesteziyle olacağım, doktor 10 dakikalık bir işlem bebeğe etki etmez dedi ama bakalım nasıl olacak beklemedeyim.
ssureyyabkntzla Minikdederler hayırlısı en güzel şekilde olsun inşallah. İlk gebeliginiz canlı dogum oldu mu
eylulmihrasmom Minikdederler hiç korkma bende genel anesteziyle oldum bebeğimde hiçbir problem yok 7 hafta oldu nerdeyse serklaj olalı cok sükür her şey yolunda ben korkup ağlamıştım. anestezi doktoru merak etme gebeler için uyguladığımız anestezi ilaçları var dedi
Minikdederler Csctr Serklaj oldum dün, ameliyathaneye inip odaya çıkmam 1 saat sürdü sadece, başta adet sancısı gibi sancım vardı herşey yolundaydı çok şükür bugün taburcu oldum ne lekelenme ne de kanama yaşamadım, bakalım haftaya kontrolüm var
ssureyyabkntzla Minikdederler maşallahh benim ilki kayıptı bunuda önlem amaçlı yaptık inşallah 38leri görürüz şimdi 13+1im yolumuz uzun birazz
Minikdederler ssureyyabkntzla oy sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bol dua edicem. 1 hafta bile yok aramızda , irtibatta olalım❤️
Csctr gzmadayz canım burdan anladığım kadarıyla genel anestezi daha rahat oluyor allah sağlık sıhhat versin dualarım seninle çok şükür ki fark edilmiş ve serklajın yapılmış ♥️
ssureyyabkntzla eylulmihrasmom çok sagol canım sanada geçmiş olsun🥰 kısalma olmadan yapılınca normal hayata dönüş daha kolay oluyor deniyor doktorumda öyle dedi çok ayakta kalma agır kaldırma ama onun dışındaki rutinlerine devam edebilirsin dedi ben yatmayı hiç sevmiyorum 4gün oldu çok sıkıldım
gzmadayz Csctr hiç korkma işlemden ♥️ Allah’ın izniyle anlamayacaksın bile ne oldu bitti. Sonrasında hepimiz inşallah sağlıkla zamanında kucağımıza alalım ☺️🩷
Nasippp Kızımda 14. Haftada serklaj olmuştum 38. Haftada sezeryan doğum yaptım. Şimdi ki bebeğimde de 12. Haftada oldum iki serklajım da genel anestezi ile oldu. Şuan 21+5 olduk.
eylulmihrasmom ssureyyabkntzla evet önlem amaçlı olduğu için daha rahat hayata devam ediyoruz acil serkaljlılarda maalesef kısıtlama oluyor 🥲
Nasippp tr6198 benim kızımda da tedbir amaçlı atılmıştı bunda da uzunlu normaldi 12. Haftada atıldı. Dikişten sonra ölçülmedi hiç