Adakiz44 şimdi çiçeğim öncelikle korkma evet zor bir süreç ama dikkatli olursan her şey atlatılır öncelikle doğumdan sonra sütsüz şekersiz kahve, çay ve bitter çikolata tüketmene izin verecekler narkozu daha hızlı atabilmen için ben yanıma bir çantaya kahve, poşet çay, minik elektrikli cezve (ilk doğum yaptığım hastanede odada kettle yoktu evden getirtmiştim elektrikli cezveyi çok iş gördü) bitter çikolata ve saplı bir kupa bardak koyucam sende yanına bunları alabilirsin, yakınlarında sana yapıp getirebilecek olan varsa hoşaf ya da komposto yapıp getirmelerini isteyebilirsin ya da bunları da yanında götürebilirsin bu da bağırsakların aktifleşsin rahat çalışsın ki bir an önce gaz çıkar diye iyi geliyor. İlk ayağa kalkacağın zaman hemşireler gelip yardım edecek ilk kalkış biraz ağrılı oluyor ama biraz dişini sıkıp sık sık yürürsen çok daha hızlı toparlarsın, ilk kalkıştan sonra mutlaka 1 saat arayla kalkıp biraz yürü hem ameliyat sonrası ödemini atarsın hem de bağırsak hareketlerini hızlandırır. Göğüs ucu kremini şimdiden kullanmaya başla, ben baby icon aldım ilkinde lansinoh almıştım ama bende bir işe yaramamıştı baby iconu bu sefer ilk defa deniyorum göğüs uçlarım çok kuru diye arada sürüyorum çok güzel nemlendirdi, eğer almadıysan silikon göğüs kalkanı öneririm hem göğüs ucunun hava almasını sağlıyor hem de kıyafete sürtmesini engellediği için tahrişi önlüyor (benim egzamam var doktorum gümüş kapak önermemişti havasız kaldığı için yaraların daha kötü olabilir ya da mantar olabilir diye), bestlak damla al kenara koy doğuma gitmeden önce iç doğumdan sonra da içersin sütünü arttırır. Doktorun izin veriyorsa eve gelir gelmez duşunu al, ben yazın doğum yapmıştım çok terliyorum diye her gün duş aldım duştan sonra da gazlı bezle yara yerimi sürtmeden tampon hareketlerle kuruladım gün içinde de ara ara açıp hava almasını sağladım enfeksiyon vs hiç olmadı çok şükür çabuk da iyileşti. Emzirme yastığı almadıysan bebeği tutmanı ve emzirmeyi çok kolaylaştırıyor muhakkak al hastaneye de götür şimdilik aklıma gelenler bunlar bir de sıcak ev yemeği, bol bol kemik suyuna çorba iç yemeklerine kimyon ekle ilk günler daha hafif ve sıvı beslenirsen kabızlık yaşamazsın elinin altında da kuru incir/kayısı/erik falan olsun hem süt yapar hem kabızlığı önler. Sağlıkla sıhhatle doğurup kucağına alırsın inşaAllah yavrunu🌸