happymom156 memeden kesme tuvalete alışma gibi şeyleri zamana yayma taraftarıyım benim oğlum 32-33 aylıkken tuvalete alışmıştı 1 hafta falan alışma süreci olarak geçti sonra yavaş yavaş rutine oturdu ama öncesinde 1 sene lazımlıkla oyunlar kurduk, kuklalarla oyuncaklarla tuvaleti anlattım, kitaplar aldım onları okuduk, bezi bıraktıktan sonra da ilk bir kaç gün altına kaçırmayıp tuvalete gittiğinde küçük ödüller verdik alkışladık büyük tepkiler verdik, altına kaçırınca hiç tepki vermedik hatta utandığı zamanlar oldu sakince konuştum anlattım böyle kazalar olabilir bilerek yapmadığın sürece sorun değil hadi gel beraber temizleyelim dedim. Tabii ki onunla bu kadar sakin konuşurken ben kendi içimde öyle bir sakinlikte değildim hatta bir ara deliricem sanmıştım. Gündüzü çok çabuk öğrenmesine rağmen gece çişini tutamıyor diye şuan bir destek tedavisi görüyoruz bizde ikinci olana kadar gece işini halletmeye çalışıyoruz ama bakalım, çocuklara karşı sabrımızın çok yüksek olması gerekiyor maalesef her şeyleri çok zor