Kızlar dört gün önce doğurdum şükür çok güzel ilerledi herşey 38+5 e kızımı kucagima aldım şükür darısı hepinizin başına inşallah kızım tek arter tek ven di burda hatırlayan vardir sürekli post açıyordum gelişimi durmuş denildi normal doğum olmaz dediler ama kendi doktorum bana çok güzel psikolojik destek veriyordu ve ben önce Allah’a sonra doktoruma çok güveniyordum doğumu mu kısaca anlatayım 38 haftaya girdigimden beri Bebek aşırı derecede aşağı itiyordu kendini sanki her an suyum gelecek gibiydi ayaklarım şişmeye başlamıştı hiç böyle olamamıştı diğer gebeliklerimde ama bunda çok zorlanıyordum neyse doğum yapacağım gün bebek yine baskı yapıyor du bende aldım elime hurmayı on tane yedim :) dedim bugün ben bu çocuğu dogurucam ondan sonra oturup kalkma hareketi yaptım bı 20 30 defa yaptım sonra eşimle gece 12 gibi dışarı çıktık yürüyüş yapayım dedim merdivenlerden indim çıktım dışarı çıktık hızlı adımlarla yürüdüm aslında hiç halim yoktu ama bilmiyorum nasıl olduysa bı güç patlaması yaşadım:)) yarım saat yürüyüş yapıp eve geldim ılık suyla duş aldım bı on onbeş dk kaldım altında sonra oturdum bebek hareketliydi hala ama sanki aşağıya doğru itiyor kendini gibi bende en son dedim bunun bugün doğacağı yok en iyisi yatayım dedim herkes uyumuştu bende yatağıma uzandım saat 3.40 ti gece uzandım birden su sızdı acaba idararimi mi yaptım diye bı düşündüm iki dk sonra tekrar geldi bu sefer su olduğundan emin oldum ayağa kalktım baktım sızıyor az az ayaklarımın arasından akıyor hiç sancım yoktu ama heyecandan kalbim duracaktı :) hemen eşimi uyandırdım banyo yaptım biraz oturduk sancım gelmeye başladı adet sancısı gibi sonra direk 5 dk bir gelemeye başladı 20 Saniye sürüyor geri gidip geliyor en son sancım baya acitmaya başladı sakin kalmaya çalıştım hep bunun normal olduğunu ve doğanın bir kanunu mecburen bu sancıları cekmeliyim diyordum içimden hastaneye kadar sancım baya arttı acilden dogumhaneye aldılar direk ve ebe alttan baktı nst falan takmaya bile fırsat yok dedi ebe 8 cm açıklığın var dedi seni odana goturemeyiz dogurursun dedi ben gidelim dedim ebeler yolda dogurursun dedi :) neyse ikna ettim ve odama gittim saat tam sabah 5 ti ve ebe sancın gelirse ikin dedi ama benim sancılarım çok az di beş dk bir geliyordu ebe acaba acı eşiğin mi yüksek dedi ben hayır aslında canım çok tatlıdır dedim :) ıkınma geldi bana bende iki üç defa kuvvetlice ikindim ve kızım doğdu saat 5 .15 te kızımı kucagima aldım çok şükür çok tatlı ve saglikliydi üstelik doğum kilosu de baya güzeldi 3650 grm doğmuştu 51 cm di ebeye baktım bittimi dedim nasıl böyle kolay oldu dedim ebe maşallah de kız nazar edeceksin kendini dedi :)) darısı hepinize kızlar Allah hepinize boyle güzel bir doğum nasip etsin bana ve kızıma da birer Fatiha okurmusunuz teşekkürler şimdiden 🥰💕🙏