Merhaba, benzer bir durum yaşayan veya bilgisi olanlara danışmak istiyorum. Biraz uzun olacak ama süreci baştan anlatayım.
Yaklaşık 2 yıldır gebelik düşünüyoruz. Bende 4,5 cm civarında sol tarafta çikolata kisti (endometrioma) var. Daha önce HSG çektirdim ve tüplerimin açık olduğu söylendi. Yumurtlama takibi ve Klomen tedavisi de gördüm.
Son adetim 6 Eylül’de başladı. İlk gün çok hafifti, 7 Eylül’de biraz daha arttı, sonraki günlerde azalarak devam etti ve yaklaşık 10-11 Eylül gibi tamamen bitti. Yani normalde adetimin bittiğini düşündüm.
Fakat adet bittikten yaklaşık 5-6 gün sonra, yani 16 Eylül civarında tekrar pembe lekelenme başladı. Önce çok hafifti ve çamurumsu/kahverengi bir görüntüsü vardı. Sonrasında silerken kırmızı kan görmeye başladım. Alt karın ve kasıklarımda adet olacakmışım gibi dolgunluk ve ağrı oldu. Özellikle sağ tarafta zaman zaman gaz sancısı gibi bir ağrı hissettim. Kanama pedimi tamamen dolduracak kadar yoğun değildi ama birkaç gün kırmızı kanama/lekelenme şeklinde devam etti.
18 Eylül’de gebelik testi yaptım ve negatif çıktı. Buna rağmen yaşadığım bu ikinci kanamanın nedenini anlayamadım. Daha önce böyle bir ara kanamam hiç olmamıştı.
Şimdi 22 Eylül’deyiz ve bu kez özellikle sol kasığımda batma hissediyorum. Bazen gaz sancısı gibi, bazen de yumurtalık tarafında batma şeklinde oluyor.
Kafamı karıştıran şey şu: 6 Eylül’de adet gördüysem, 11. gün civarında neden tekrar kanama oldu? Bu ikinci kanama gerçek bir adet mi, ara kanama mı, yumurtlama kanaması olabilir mi? Çikolata kistinin böyle bir kanamaya veya kasık ağrısına sebep olma ihtimali var mı?
Bir de bu durumda yumurtlamam ne zaman gerçekleşir ve gebelik için ilişki zamanlamasını nasıl ayarlamalıyım? Döngüm bu ay şaştığı için takvim hesabına güvenemiyorum.
Benzerini yaşayan veya özellikle endometriozis/çikolata kisti olan kişiler deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.