Ben Ankara sehır hastanesınde ayrıntılı yaptırdım veorda ense kalınlıgının 7 mm oldugunu kalpte parlaklık oldugunu bundan dolayıda down sendromu olabılır amnıyosentez ya da fetal yaptırmam gerektıgını soyledı baska herhangı bı acıklama yapmadı. Bende bugun ozelde bı doktora gıttım once normal muayene yaptı ultarsonla baktı hatta renklı ultrasonla falan baktı bebegın her seyı gayet ıyı gelısımı vs dedı bende ultrason sonuna gelınce bana boyle boyle dedıker dedımoda dur bıdah bakalım o zaman dedı ve ben bı sorun goremıyorum bebekte dedı. Bana ayrıntılı ya da fetal onerdıler dedım oda dedıgım gıbı bebekte bı problem gorunmuyor ama bızde fetal oderıyoruz yaptırmak ıstersenız yaptırabılırsınız dedı. Kafam cok karıstı. Bı perınotologla normal kadın doğumcu ense kalınlıgını farklı mı olcer makınaları farklı mıdır? Burun kemıgınde herhangı bı soeun yok hareketlerı gelısımı her seyı gayet guzel. Sadece kalpte parlaklık gorunfu ancak bu ılk bebegımde de olmustu ve gecen bır seymıs hatta ozeldekı doktora kalpte parlaklık var demıslerdı bana dedım o da evt bende gordum ama onemsız bır sey soyleyıp annelerı bos yere germıyoruz ılerleyen haftalarda gecen bır sey dedı. Hıc basına gelen var mı