- Haftadan bildiriyorum hanımlarr Allahın izniyle doğumuma 5 hafta kaldı. 2. Sezeryanım olduğu için doktorum 30 ekime gün verdi. Bir yandan heyecan bir yandan korku var. Zaman su gibi akıp geçti.. şimdi hastane çantası için benim tecrübe edip 2. De de koyacaklarımı paylaşacağım belki bir faydası dokunur 🥰
Hemşireye verilecekler;
Yenidoğan takımı( alt-üst takım,zıbın, çorap, şapka)
Battaniye
2 adet bez
Islak mendil.
Bebek için ayrıca Yedekler;
1 tanesi fotoğraf çekimi için işlemeli hastane çıkışı
2 tanesi normal yenidoğan takım
Battaniye
10 tane bez
Islak mendil
3 tane alt açma örtüsü
4 adet ağız mendili
1 kutu mama ve 1 biberon( ilk doğumum da sütüm ancak eve gelip duş alınca geldiği için sarılık olmaması adına tamamen kendi tercihim hastane de mama vereceğim)
Emzik
Kendim için;
2 tane pijama takımı( ikisi de pijamalı etekli tercih etmedim kendimi daha rahat hissetmek için)
2 tane emzirme atleti
2 tane emzirme sütyeni
2 tane iç çamaşırı
Depend lohusa külodu
2 adet Çorap
Göğüs pedi
Terlik
Çöp poşeti ( kirliler için)
Havlu
Tarak
İsteğe bağlı makyaj malzemesi ve saç şekillendirici
Puseti de yanımıDa götüreceğiz.
Bunları neden yazdım görüyorum ki hasteneye çok gereksiz eşyalar gidiyor. 1 gece kalacağını yere tüm evi neden taşırız anlamıyorum 😬
Göğüs pompası, ateş ölçer, 5 çeşit lohusa takımı şampuanlar saç kremleri ( inanın ben kendimi kaybetmiştim ayağa zor kalkıyordum banyo yapmaya eve gelince ancak fırsatım oldu 🙈) ben bunların gereksiz olduğunu düşünüyorum kendimce elbette herkesin durumu farklı. Sizler de eklenmesi gereken ve gereksiz bulduklarınızı yazar mısınız ? 🥰