tazebebekanniskosu sosyal medyayla birlikte başımıza bela olan başka bir şey de bu bence 😂 internette görüyorum bohçalar yapılmış eşyalar süslenmiş götürülüyor falan.
Önceden çocuklar yetişkin olduğunda durumları ailelerinden iyi olurdu, gelişim açısından da böyle olmalı zaten doğrusu bu. Ama günümüz ekonomik koşullarında bu durum biraz değişti maalesef. Anne babalar, yetişkin çocuklardan daha iyi koşullarda oldukları bir dönem yaşıyoruz genel olarak. Ben de bundan dolayı yapıldığını düşünüyordum, kalp kırmamak, gururu incitmemek için ‘bizim adet böyle biz alalım’ dendiğini düşünüyorum. Sosyal medya bunu katmerli hale getirdi. Biz 3 kardeşiz bir en büyük benim bir sürü benden küçük kuzenim var hiç böyle bir şey yoktu. Şimdi teyzem bile anneme senin alman lazımmış adet böyleymiş diyor 😂 kaynak da sosyal medya 😂
Önceden kızların çeyizine yatak, yorgan vs konulurken bebek için de konurmuş. Misafir için de konurmuş. Ama bu tüm ihtiyaçlarının alındığı anlamına gelmiyor. Bir de şimdiki ihtiyaçlarla 20-30 yıl öncekiler arasında bile dağlar kadar fark var.
Önceden bebek odası mı varmış, özel hastane mi? Ana kucağı, bebek arabası, mama sandalyesi falan bunlar temel ihtiyaç görülmüyordu o zaman. Kapitalizmle bunlar hayatımıza girdi.
Benim şahsi düşüncem her aile kendi çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayken anne-baba olmalı. Kendi ailemiz bile olsa böyle bir sorumluluk yükleyemeyiz