Askerlik anısı anlatır gibi anlatıyorum gelin.
Çok uzun oldu ama okursunuz bence.
İnanç kararlılık ve Allahın beni sonraki zorlu sürecimiz için bu yoldan döndürmemesi.
Kızım kuvozde. 1 haftalık oldu. Burnundan ameliyat olacak. İnşallah sağlıkla yanımıza gelecek.
Eğer kızımı kucağıma almış, eve gelmiş, olsaydım, doğum hikayemi buraya kahkahalarla ilk boşlukta yazardım.
Şimdi bazı şeyler netleşti. Kızım emin ellerde. Bende biraz dinleniyorum.
O esnada size, çokça bilgi aldığım, çokça hikaye okuduğum, acısına sevincine ortak olduğum bu platformun anneleri ve adaylarına, bebek sevgisiyle içi dolup taşanlara,
Sonu çokça üzüntü olsa da çözümlü olduğu için şükür duyduğum şu anlarda
JET GİBİ DOĞUM HİKAYEMİ ANLATMİM Mİ YAAAA🙂❤️🩹
12.09 cumartesi doğdu kızım. 35+6 idi.
O haftadan bişeyler garipleşmeye başlamıştı. İdrar mı bu. Suyum mu sızıyor. Ay akıntı geldi heralde. Falan diye başlıyor doğum hikayemiz :)
Kızım bi garip haller alıyor karnımda. Bende bi haller var sürekli süpürüyorum bişeyler hazırlıyorum eksikleri hızla tamamlıyorum.
Ah söylemedim. Gelişim geriliğine bağlı 37de planlı doğum yapacagım için hazırlanıyorum sanıyorum kendimce. 35te 32-33 gibi vucudu var güzelimin.
11eylül cuma. Saat başı wc gidiyorum zaten. Saat 14 falan. Bi pıhtı gördüm wc suyunda. Ama belli belirsizdi. Anlamadım. 15 gibi akıntım oldu. Baktım hafif pembe. Allah allah daha erken nişan için . 16. Kahverengimsi akıntı. Eveeet dedim geliyor heralde yaklaştı kızım. Hemşirem var doktorumun asistanı hemşiresi. Ayşe. Konuştuk belli belirsiz fotoğraflarda ama. Ay nişan gibi de.
- Hafif regl hissi. Birkaç gündür temizlik yaptığım için birkaç gündür gidip geliyordu o hafif tatlı regl ağrısı hissi. Yok. Geçmiyor. Uzun sürdü sanki bu regl ağrısı hissi. Neyse yemekten sonra yürüyüşe çıkalım.
18:30 eşim gelene kadar biraz dans edeyim video çekeyim kızımla ne kadar zamanımız kaldı ki hatıra olsun. İki şarkı söyleyebildim. Yoruldum.
20:00 biraz daha wc ve artık Ayşe de emin. Nişanım gelmiş. İyi biraz yürüyelim de şu regl ağrısı geçsin.
21:00 Biraz da şurda dizi izleyerek pilates hareketleri yapayım. Kızıma yer açmam lazım şöyle bi esneteyim. Diye bi cümle söyledim eşime.
21:30 kızım abuk subuk haller alıyor. Fotosunu çekeyim büyünce gösteririm.
21:50 bulllk diye bir akıntı sesi. Devasa bir sıcaklık. Şok içindeyim. Ani bir ayağa kalkış. Şlok şlok şlok. Suyum mu geliyor. Bu ne. Bu su. Bitmiyor. Durmuyor. E nolcak. 35 hafta. Nolcak. Çok küçük. Anaa kızım kendi gelmek istedi. Ay. Napcaz. Bu kısma çalışmadım. Ay çok erken. Kahkahalar. Duşa girmem lazım kızım geliyor. Doktoru ara eşim. Eşim ayrı şoklarda. Doktor 2 saate gelin dedi. Hastanemiz İstanbulun bir ucu. Biz gebzedeyiz. Ama yetişiriz.
22:30 çıktık evden. Ben kocamı sakinleştirmek için heralde. Bir tatlı dilli bir sakin davranıyorum. Cantamı unuttuk geri döndük falan.
22:40 meryem ana otumu elime aldım. Meryem suresini açtım carplay. Bitti bismillah zemzeme kattım. Kavanozu çantama kattım.
E5te trafik var. Çakarlı arabayı durdurduk. Hamileyiz dedi eşim. Hamileyiz yolu açar mısın.
Gittik bi süre. Benim sancılarım başlıyor. Dalga falan demeye gücüm yok sancı işte. 22:55 saat tutacaz. 5dk1. Nefes almam lazım. Veriyorum alıyorum. Yoldayız. Artıyor. Şiddeti artıyor. Daha çok nefes al ver. 4dk3dk. Unuttum nefes almayı sadece veriyorum huh huh huh. Bi ses geldi eşim. Nefes al unuttun. Al ver al ver. Artık saate bakmak yok. Nefes almaya calısıp bir nefesi on kere falan huhluyorum. İnliyorum. Arada suyum geliyor. Koltuğa havluları iyiki koymuşum diyorum. Kotx mom aldım giydim de yetecek gibi degil ki. Bir damacana kaybettim zaten su.
23:50 hastaneye vardık. Kata çıktık. Ebem Songül. Nst odası. Vajinal muayene. Bol 1 parmak. 1 parmak bu kadar çok acı mı. Allahım yapacağım biliyorum bedenim aşina ama yardım et.
Doktorum geldi. Bir parmak mı. İşimiz uzun. Sen emin misin normal istediğine hala. Gözünün içine baktım. Evet. Kalbi teklesin dinlemem alırım sezeryana. Biliyorum, al.
Bebeğim küçük. 34+6 1800dü bir hafta önce usgde. Hadi bu hafta1900-2000 olsun.
Çok konuştuk biz. Kendin gelebilecek gibiysen. Onlar almadan gel ciğerlerin gelişsin de gel dedim ona. Hafta başında doktorum Perinatalogum ciğer geliştirici yaptırmıştı. Haftaya mı yapsak bu hafta mı derken. Yapalım 35te bu kız biraz daha kafasını atarsa geriye kendi gelcek demişti. Eh. Güveniyorum da kızıma. Gelişmeden gelmeyeceğine eminim. İyi olmasa gelmezdi.
Ebemle pazarlık saati. Fitil sancı takacak. O takarken ben konuşuyorum. Kaç saatim olur sence fitilden sonra. Doktor ne kadar bekler max. 12 bekler bence. Artık suda doğuramam. Örekede doğurmak istiyorum tamam mı. Tamam.
Nst yazıyor. Geliyor gidiyor. Çiçek kokla. Derin derin çiçek kokla. Yatak çok zor. Yatarsam doğuramam. Fıtrata aykırı. Kalkmam lazım.
Odam hazır. Odama geçtik. Meryem ana otu kavanozu. Kapağını açtım kavanoz köşeye. Bi yağ sürdüm bileklerime sakral çakra için yapmışlar buram buram koktu oda. Renkli ışığımı açmam lazım. Sancılar. Boşver ışığı tamam olmayıversin.
Songül ebe geldi. Nst malesef. Nst baya yazdı. Yatarak sancı çekmek çok zor. Bakamıyorum artık sancı kaça çıkıyor . Pazarlık saati 2. Kızım iyi mi. Ben iyi miyim. Bana zaman ver. Nst yi çöz. Tamam 1 saatin var.
01:15 1 saat oldu. İçimden geldiği gibi karşıladım sancıları. Çömelmece eşime sarılmaca sarılarak sallanmaca. Tuvalete gitmem lazım. Bağırsaklarım. Beş on kere gittim heralde sayamadım. Sancıları wcde çekiyorum. 1 saati böyle hayal etmedim. Ay neyse kızım geliyor kendi geliyor gelsin. Normal doğum belirteci ishal süper yapacagız demek oluyor. Yapacaz kızım. Kusmam lazım.
02:bilmem kaç. Kontrol saati. Ebem canım ebem. 3parmak. Süper. Nst kalman lazım diyor doktorun. Yapma songül bak bir saatte nası ilerledik. Bebeğin küçük ya takip etmemiz lazım. Tamam.
Yatak cok zor. Ama yapıyorum. Çiçek kokla. Kızın geliyor manyak mısın bu acıya değecek yegane varlık. Allahım yeniden doğmam için fırsat verdi bana. Kusmam lazım. Poşet verdi ay daha da bulandı midem plastik kokusuna.
Songül ebem diyor. Bi bakalım mı bu kadar bulantı kusma açılma belirtisi diyor. 6cm. Suni fitilini çıkartıyor doktorum öyle demiş. Elbiseni çıkart takılarını çıkart önlük giy. Hııı giyerim sonra. Giymedim.
Doktorum geldi 6cm. Nst takip ediyor. En ufak düşse kalbi yavrumun alacak biliyorum.
Kızımla konusuyoruz. İyiyiz annem. Çok iyiyiz. Çok güçlüsün kızım. Bana yardım et. Annene yardım et bitanem.
03:bilmem kaç Yalvarma saati. Doktorum sağda oturuyor. Ebem başımda bekliyor. Yatakta sancı çekmek çok zor. Yüzyıllardır dikey yapılıyor ya doğum. Yardımcı olmam lazım kızıma zaten kucuk yer çekimi lazım . Vucudumdan çıtırtılar geliyor. Bu gelen nasıl bir sancıydı. Kemiklerim çıtırdadı. Duymuştum sona yaklaştık demekki.
Kızım iyi mi. Ben iyi miyim. O zaman beni çöz nolur beni çöz doktorum. Çömelcem.Tamam. Songül bebeğin probunu pozisyona göre probla takip et diyor doktorum. Pozisyon alıyorum. Çömeldim. Kaç sancı geçirdim ki çok yoruldum. Dizim üstüne çökeyim. Ebem pamuk koydu dizlerime. Yok olmadı çömeleyim. Biraz ıkınsana diyor doktorum. Songül ebem probla kızımı takip ediyor hala. Kalkayım az sallanmak istiyorum. 4 istediğim içimden gelen pozisyon aldım süper kızıma yarayabilir. Artık yatman lazım nst bakmam lazım diyor. Tamam yatıyorum. Doktorum bakıyor. Bi ıkınsana. HEMEN DOĞUM HANEYE. Ah. Nasıl yani. Kakam geldi. Doktorum tüm videolarında aynı şeyi söylerdi. Kakanı yapar gibi. Kakam geldi. O seviyedeyim. Kızım geliyor. Ah. Bacagım nerde.
Doğumhane kapısndayız. Songül ebem. Çatal? Hani öreke nerde? Artık çok geç. Bismillah. Ben çatal ben. Tamam yaparım korkma kızım geliyor. Saat 03:29. Doktorum bi kelime söyledi. Biri karnıma basmaya başladı. Çok ses var. Anlamıyorum. Ayşe? Ayşe sol kulağımdan sesleniyor. Duyamıyorum. Ayşe omzuma üç kere tıkladı. Bende kal. Cevapladım. Sendeyim. Dediği her şeyi yapıyorum. Tamam çenemi de yasladım. Çok bağırıyorum. Ayıp değil ya. Ikın. Ikınıyorum. Doktorumu görüyorum şimdi. Bırakma devam et devam devam devam devam. Ayşeyle doktorum aynı anda duyuyorum. Aynı kelimeleri söylüyor gibiler. Bismillah bismillah bismillah. Bu neydi. Doğdu. Doğurdum. Saat analog saat ama çok net görüyorum saat 03:34.
Kordon kesiliyor. Bu ne ince kordon. Kafasını görüyorum. Kıvırcık saçlar. Burun. Gözler. Bu çok küçük nasıl tutacagım.
Yenidogancıya verdiler. Ağladı. Oh iyi. O erkek mi. Kordon kız o ne erkeği. Esprili anlar.
Doktorum diyor iyi mi iyiyse anneye getirin. Getirmedi. Yenidogancıyşa göz göze geldik. Sinirliyim. Doktor sana iyiyse getir dedi diyorum. Getirmiyor. Gidiyor.
Plasentayı çıkardı. Usg yaptı. Yırtıklarım olmuş dikti. İyiyim. Kızım iyi mi acaba. Saat 04:05. Çataldan indim. Yatağa yattım. Odaya çıkacaz. Eşim nerde. Gördün mü kızımızı.…
Kızımı almış olsaydım. Dünyanın en güzel anı ve anısı olacaktı. Vardır bi imtihan vardır bi sebebi. Çok uzun çok zorlu yollardan geçecez. Ama iyi olacaz. Çok daha zorları var hayatta. Onlar atlattı alıştı. Biz de başaracaz.
Burunda burun boşluğu tıkalı zar zor sokulan incecik bir borudan nefes alıyor. Ememiyor boruyla besleniyor. Bir eli baş parmağı eksik. Süs parmağı var. Kolu kısa.
Biliyorum çok daha zor şeyler var. Ama bunlar da zor imtihanlar. O küçük bedeniyle neleri karşılayacak.
Küçük bedeni ameliyat olacak önce burnu. Sonra zamanla diğerleri.
Buraya kadar okuduysan kızıma dua et nolur. Allah razı olsun.