nameless1 Kizlar aklimda 2 isim vardi ama kizimin adın Kuran’da gectigi icin esim oglumuza da Kuran’da gecen bir isim koymak istiyor. Aslinda ben de oyle istiyorum. Bildiginiz ayni zamanda kulaga hos gelen isim onerir misiniz? Bu arada Peygamber isimlerinin hemen hepsi ailede var o yuzden farkli isim koymak istiyoruz. Tavsiyelerinizi bekliyorumm 🤍🤍
mutl nameless1 ilk oglumun adı Ahmet Tunahan ikinci oğluma hamileyim daha karar veremedim ama Yavuz selim, Kerem Asaf , Ali Eymen , Melih var aklımda
Seymatrkay nameless1 Kuran’da geçen erkek isimlerinin hepsi peygamber ismi doğal olarak geçer .Bu Kuran’da geçiyor denilenlerin de hepsi uydurma isimler. Farklılık olsun diyorsan Elyasa ismi geçer. Bir peygamber ismi. Onun dışında hiçbir Kur’an da olmaz. Bir de sahabe ismi var bir tane. Ama ismi verilmez. Kim olduğu belli anlatılan ayette. Hz. Zeyd.
Bihilal Seymatrkay aa ciddimisin aslında bi ara bu isimde hoşuma gitmişti ama eşim yok demişt neden verlmez acaba
Seymatrkay tazemomm_ İsmi verilmez derken 😄ayette ismi Zeyd olarak geçmiyor. Ama Hz. Zeyd’ten bahsediyor onu demek istedim. Koymak isterseniz koyabilirsiniz.
Bihilal nameless1 benimde hiç erkek ismi aklıma gelmiyor yada içime sinmiyor bitek Yuşa ismi bi aklıma yatıyo (Yuşa peygamber )
Seymatrkay Bihilal Yanlış anlaşılma olmuş 😄. Zeyd ismi tabii ki verilebilir. Ama ayette ismi açıkça geçmiyor dedim ama Hz. Zeyd’ten bahsediliyor aslında.
Bihilal Seymatrkay cinsiyeti belli değil daha asdkfjfj 😂 ben şimdiden öylesine düşünüyorum iki isim sevmiyorum zor oluyor kısa olsun hatta 😀 bakalım daha doğurana kadar neler gelir aklıma kaç kere değişir fikrim bilemiyorum
Seymatrkay Bihilal Aynı kafadayiz da ne bileyim hani iki isim koyacaksın zannettim 😄 ben de tek isimciyim. Birinin söylenip birinin söylenmemesini sevmiyorum. Bakalım ne olacak