17.09 da 39. Haftada saat 5 de kanama gelmişti acile gidince bana bebek kanala yerleşmeye başlamış dediler ve eve göndermişlerdi. O gün tüm gün sancım ağrım olmadi ama ara ara kanama oldu ve bende evde egzesizleri sıkılaştırdım.18.09 da sabah 6.30 sularında çok hafiften bel ağrısı ve kasık ağrısı yaşadım. Dedimki ben doğuruyorum kesin. 9.30 a kadar yatakta döndüm durdum sonra ılık duş aldım evi topladım bu sıra sancılar başladı oturduğum yerde karşılayamadim çömelip öyle derin derin nefes aldım verdim saat 12.30 gibi hastaneye gittik alttan muayene ettiler ve doğumun başlamış yatış yapılacak dediler. Tabi ben açıklık sorulduğumda bana tıbbi bilgi vermiyoz dediler devlet hastanesinde doğum yaptım. Neyse beni özel odaya aldılar kaynanam geldi benim sancılar başladı evdeyken 10 dakikada 1 geliyordu ve yine 10 dakikada bir devam etti. Nts çekildi tekrar alttan muayene ettiler nts de bebek hareketleri güzel ama benim sancılarım yetersiz bulundu ve suni sancı verdiler. Suni sancı beni çok acayip yordu kendi sancımı bir şekilde düzene sokuyordum ama suni sancı berbat etti beni. Tabi yatmiyorum sürekli ayaktayım squat yapıyorum pilates topuna uzanıp masaj yapılıyor belime falan tekrar nts ye gittik saat bu sıra 3-4 olmuştur nst de çıkarttılar suni sancıyi kendi sancılarım artık daha sık geldi 5 dk. Bir sonra düştü 3 dk da bir . Bu sıra artık 7-8 cm kere ulaşmış açıklığım. Saat 5 gibi yoğurt yedim sonra meyve suyu iç diyorlar kek ye diyorlar ama midem tatlıdan bulandı yiyesim gelmiyor. Uzandım biraz dinlenmek için uyumaklik olmuşum yatma hareket et dediler tekrar nst istediler gittim nstye bu sıra artık saat kaçtı bilmiyorum çünkü 3 dk da bir oldu sancılar kendi sancılarım daha kuvvetliydi. Nst bitti alttan tekrar açıklığa baktılar tamam artık alalım dediler yeterli dediler. Çok çok zor geçti ve o sıra suni sanci taktılar sancım gelsin de ıkınayım diye. Ben sancı gelecek ve ıkınma yapacam sanıyorum ama onların eli benim vajinamda olduğu için ıkınma geliyor mu sancı geliyor mu anlamiuorum onlarda elleriyle canımı yakıyorlar. Elimden geldiğince ıkındım ama birşey hissetmiyorum bir kişi karnımdan basıyor itmeyi rahat yapamıyorum. Ben çok yoruldum morarir derecesine kadar ıkındım alttan da dışkıladim da biraz onu da hissettim ama bebek gelmiyor zorladı bizi ben çığlık çığlığayım gücüm tükendi ve kesik attılar kaç tane yerden kestiler bilmiyorum en son bebeğin bacağını gördüm alıp götürdüler ağlamasını duymadım iyi değildi bütün ebeler gitti bebekle ben yalnız kaldım ağlıyorum oğluma üzülüyorum yaşayıp yaşamadığına dualar ediyrum merak ediyorum çok zor bir doğum geçirdim bence ıkındım ama bebek çıkmadı ya da genişlemedi vajinam. Sonra beni hazırladılar dikiş için ameliyathaneye götürmek için ben bebeğimi görmek istiyorum dedim gittik. Yanına yandan gördüm biraz yüzünü sonra direkt saat 20.30 da girdim ameliyata epidural ile belden aşağısı uyuştu başladılar dikiş atmaya 21.30 da çıktım ameliyattan odaya geldim. Bebek oksijensiz kalmis ve bu yüzden sevk edildi başka bir şehirdeki hastaneye. Eşim gitti uzman doktor görmüş genel durumu iyi demiş bir kaç gün yoğun bakımda yatacak kontrol altında bakılacak. Gitmeden sütümü Sağdık biraz çıktı hemen onu verdiler bebeğime sonra ambulansla yaşadığımız yere 1.5 saatlik uzaklıkta şehire götürdüler. Kuzumu alamadım koynuma tam göremedim o da benden ayrı kaldı çok üzülüyorum. Bu yazımı gören herkesten dua istiyorum bir an önce iyileşsin de o da bende kavuşslim istiyorum. Bende de dikişler var anestesi etkisi geçince yürüdüm birşeyler yedim içtim su içiyorum bol bol. Bu epizyotomi dikişleri için bana tavsiye verebileceğiniz. Birşeyler var mı neye dikkat etmeliyim?