kedi_annesi aydkut
Doğum korkum çok uzun yıllara dayanan bir korku olduğu için sadece gebe kaldıktan sonra başlayan bir süreç değildi. Normal doğum,genel anestezi vs istemedim başından itibaren spinal ve eşimin ameliyatta olmasını istedim kendimi süreçte buna hazırladım hep de arayışım ise bu yönde oldu sadece bu iki nedeni sorgulamadan kabul ettiği için dr. beye muayene olmak için 17-18 km yol gitmeyi göze aldım aynı şekilde hastanede uzaktı bana herkes çok uzak gitme vs dedi ama ben içimdeki sesi dinledim. İyi ki de dinlemisim o sesi ❣️
Ameliyathaneye gidene kadar etrafa kaygımı göstermedim hayatım ilk defa bir hastanenin yatağında uzandım evet kaygım vardı hemde çoktu ama etrafa güçsüz gözükmek istemediğim için belli etmedim. Doktorumu görünce rahatlayacağımı biliyordum doğumdan önce ve ameliyata inerken beni yalnız bırakmadı. Ameliyathanede ekibin ne kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını görünce bende onlara yardımcı olmak için sakin kalmaya çalıştım filmlerdeki gibi öyle karanlık , soğuk vs değildi hep kendimi boşuna korkutmuşum. Sizinle konuşuyorlar korktuğunuz ne olursa çekinmeden söyleyin sizi sakinlestirmek onların da işini kolaylaştırıyor. Öyle saatlerce süren bir şey değil gerçekten hızlı hızlı ilerliyor herşey anlamıyorsunuz bile süreyi. Bebeğinizi görünce aklınız sadece bebeğinizde oluyor inanın bana başka hiç bir şey düşünemiyosunuz.
Acı kesinlikle hissetmedim bebek çıkarken iki üç defa çekme hareketi hissettim karnıma ama önemli değil dediğim gibi acı yoktu bu kadarı süperdi benim için.
Olumsuz deneyimlerini ben istemediğim halde anlatan çok oldu. Kendi telefonuma notlar aldım olumlu deneyim yaşayan insanların yazdıkları doğum anlarını korktukca onları okudum. Olumsuz şeyler yasayanlara karşı kendi içimde her doğum biriciktir kendine özeldir dedim ilgilenmedim. Ameliyata 36 saat kala falan Bebek ve doğum süreci hakkında kimseyle konuşmak istemediğimi söyledim gerilmemek için konusunu actirmadim.
Ameliyattan çıkınca hemen ağrım olmadı uyuşukluk geçmeye başlayınca oldu onda da hep iğne yaptılar 6 saatten sonra yürütmek istediler ebe hanımla kalktık yürüdük evet ilk yuruyus bir tık zor ama korkunç vs değildi 1 saat sonra kalkıp kendim yürüdüm biraz daha 2. Saat vs derken 12 saat sonra kendi kendime yataktan kalkarken yürürken buldum kendimi.
Şuanda ben ona bakıyorum o uyuyor ameliyat aklımda bile değil düşünün kötü şeyler okumayin dinlemeyin zihninizi meşgul edin hemen geçen bir zaman.
Sağlıkla kucağınıza alin inşallah.🤲💞