4 Eylül tarihinde 2. sezeryanımı oldum Öncesinde neler yaşadım bunları anlatacağım. Son haftalarda kontrole gittiğimde Zaten sürekli söylüyorlardı 39′dan sonra alıyoruz diye Ben de genelde 2. sezeryanları 37-38′lerde aldıklarını düşünüyordum yine aynı hastanedeki Ebe böyle söylemişti ama sonra 39 haftada alıyoruz dedi doktorlar. en son kontrolüme 38+3′te gittiğimde doktor günde 3 tane hurma ye merdiven in çık pilates topunda hareket et çocuk kendiliğinden gelmeye başlasın dedi Yani aslında yapmak istedikleri sancıların başlaması doğumun kendiliğinden başlaması ve bu şekilde sezeryana almak burada biri yazmıştı 39+5′te sancıyla doğuma aldılar diye ve bu da bana çok saçma geliyordu Normal doğum yapmayacaksam neden sancı çektiriyorlar 2. Sezeryanda diye ama hastane çok yoğun bir hastane olduğu için tarih vermiyorlar ve sistemi bu şekilde ilerletiyorlar. çarşambayı perşembe’ye bağlayan gece yani 38+6 Olduğum Gece Sancılarım başladı bazen 10 dakikada bir bazen 8 dakikada bir Belirli aralıklarla sancı çektim ama o gece acile gitmedim sabah gittim Sabah gittiğimde de acilden muayenemi yaptı hatta kaç dakikada bir sancıların var diye sordu 10 dakika dedim 10 dakika ise bir şey değil dedi sanki normal doğuracakmışım gibi sonra vajinal muayenemde açıklık olmadığına baktı kapalı dedi. nst istedi nst’de sancı görmeyince sancın yok zaten 38+6’sın şu an bir şey yapamayız deyip beni geri gönderdi Perşembe gününü bu şekilde evde geçirdim pek fazla sancım yoktu ama gece tekrar başladı biraz daha şiddetliydi bu sefer. gece 12 gibi acile hazırlıklı gittim Sancılarım göründü nst’de. bana 1 litrelik bir serum taktı ne ile ilgili olduğunun bilgisini vermedi ama sancıları hafifletmek için olduğunu düşünüyorum Çünkü o serumdan sonra tekrar bir nst istedi ve sancılarımın devam ettiğini görünce hala sancılı bu hasta dedi Başka doktorlarla biraz istişare yaparak ve polikliniklerdeki yoğunluğu da göz önüne alarak gönderelim bu hastayı dedi 39+0 olmuştum Çünkü. gece iki buçuk üç gibiydi saat ve o şekilde yatışımı yaptılar şu anda Sezeryan yapan doktorlarımız yoğun yarın gün içine kalır Seninki dedi 8.30-9 gibi alınırsın dedi ve 6. katta yatışım yapıldı refakatçım yanıma geldi asıl hikaye bundan sonra başlıyor odaya çıktığımda Saat 03 olmuştu sanki beni hemen sezeryana alacaklarmış gibi önlüğümü bonemi ve varis çorabı mı verdiler giymemi istediler. el mahkum dediklerini yaptım ve giydim. peşine sondamı takmak için Hemşire geldi sonda taktı ama sonda taktığında bir terslik vardı sonda’yı hissediyordum Normalde hissetmemek lazım Sonda sanki yerine oturmamış gibiydi ve tuvaletim geldiğini hissederek hem sonda poşetine idrarımı yapıyordum hem de aynı zamanda Yatağım ıslanıyordu tüm bunların yanında yattığımız oda iki kişilikti ve bizden önce yatan bir hasta vardı Biz cam tarafındaydık soğuk klima çıktı kapatılmasını istedik kapatılsa dahi kendisinin otomatik olarak açılacağını söylediler ve bizi o gece soğuktan dondurdular benim üzerimden çıkardığım kıyafetlerimle refakatçim üstünü örttü bana da nst taktıktan sonra üstüne örtü getireceğim Şimdilik bir şeyle ört dedi başörtümle karnımdan Dizime kadar olan kısmı örttüm bekliyorum ki örtü getirsinler sabaha kadar getiren olmadı hem sonda sebebiyle altıma yapmışım yatağım ıslak Üşüyorum Hem soğuk klima sebebiyle Üşüyorum. sonda için hemşireyi tekrar çağırdım burada bir sıkıntı var dedim o da baktı anlayamadı Niye böyle oldu tam takamasaydık torba dolmazdı hem torba doluyor hem yatağın ıslanıyor Neden acaba dedi sonda’ya tekrar sıvı verdi şişirdi biraz düzeldi gibi oldu ama yine düzelmedi Hatta bu sefer kanamaya başladı minik minik. Sabah olup vardiya değiştiği zaman gelen diğer görevliler size örtü getirmedi mi dediler Hayır getirmediler dedim Klimayı niye kapattırmadınız dediler kapanmıyormuş Dedik Herkes ayrı bir havada. acildeki doktorların söylediği gibi 8,5-9.00 gibi alınmadım Bu esnada nst’yi bağlayan Hemşire 1 saat boyunca nst üzerimde bıraktı sonra çözdü kağıdı Aldı Gitti ama hala karnımda yapışık bir şekilde bıraktı kabloları. Sen kendin çöz veya çözme bile demedi Benim de zaten sancım var ağrım var Birkaç zaman sonra tekrar geldiğinde sordum bunları sökeyim mi diye sök koy oraya dedi umursamaz bir şekilde nst makinesini bile odamda bıraktı ve gitti Bu esnada sondaya kanlı idrar da olmaya devam ediyor, ama normal, Yapacak bir şey yok bir sıkıntı yok diyorlar 11.15′te beni ameliyathaneye indirdiler orada bekleme odasında biraz bekledim ve sonrasında ameliyathaneye alındım 12 gibi ameliyatım başladı sizi aşağıda ameliyat eden doktorların hepsi asistan doktor olarak geçiyor sanırım, epikriz raporumda Hepsinin ismi yazıyor yani poliklinikte hangi doktora muayene olduğunuzun hiçbir önemi yok çünkü onlar ameliyathaneye inmiyor sanırım ameliyattan sonra bana vizite gelen bir Doktor Ayşe Sümeyye güngördü ama ameliyattakiler Asistan doktordu ameliyathaneye inene kadar Bütün personeller işlerini baştan savma yapan gerek yoğunluktan gerek hastalara yüz vermeme politikasından çok savsak davranan insanlardı ama ameliyathanedeki doktor tekniker hemşire hepsi çok iyiydiler ameliyathaneye gelen Asistan doktorlardan biri sondamı gördüğü zaman niye kanlı daha seni ameliyat etmeden bu halde ise sonra nasıl olur senin Taş düşürme Gibi bir sorunun mu var vesaire gibi iyice irdeledi altında yatan sebebi anlamak istedi ben de hayır taş gibi bir sorunum yok ama taktığından beri bir sıkıntı var zaten dedim orada tekrar sondamla uğraştılar Hatta Orada bile beni çatı muayenesi yaptı kadın doktor ama onu Dert etmedim bir an önce bebeğime kavuşmak istiyordum 12′de ameliyatım başladı 12-14′te bebeğim doğdu vücudum istemsiz kasılıyordu tekniker Sol kolumun hizasında duruyordu sol elime damar yolu açmıştı sürekli elimi tutarak kasılmasını engelledi Bir nevi bana baba abi şefkati gösterdi Doktorlar da gayet iyi bir şekilde işlerini yaptılar bebeğim doğunca bana gösterdi doktor ve sonrasında temizliği yapılıp yeşil örtüye sarılıp bebek hemşiresi bana tekrar yanıma getirdi Öptüm kokladım sizin ameliyatınız bitene kadar bebek bakım odasında olacak dedi o şekilde onu 3 kattaki bebek bakım odasına götürmüşler yarım saat içinde de benim ameliyatım bitti Ayrıca belden uyuşturma yapıyorlar zaten. ameliyatım bittiğinde Midem çok bulandı ilk sezeryanımda da aynısı olmuştu midem bulandı öğürdüm ama mide boş olduğu için çıkan bir şey olmadı odama çıktım odama çıktıktan epey bir zaman sonra bebeğimi getirdiler yine aynı şekilde yeşil örtüyle getirdiler odaya geldiğinde bebekteki bilekliğe benim bilekliğimin uyuşup uyuşmadığına defalarca baktılar Yani bebeğinizi kendi odanızda kendiniz giydiriyorsunuz hemşirelere kıyafet verme gibi bir şey yok
Doğduktan sonra ziyaretçi saati başladığı zaman eşim de yanıma gelebildi. herkesin acı eşiği farklıdır ama benim ilk ayağa kalkışım ilk sezeryanıma ne göre daha kolay oldu İlkinde yaşadığım gaz sancısını karın şişliği olarak bunda yaşamadım ama kaburgalarıma boynuma başıma doğru batan şeyler varmış gibi Yaşadığım bir an oldu çok kötüydü Vücudumun içinde bombalar patlıyor gibi bir histi ağrı kesici olarak sadece 2 kere Dikloron yaptılar rutinde yapılması gereken. Onun dışında Parol verip gittiler ameliyatlı hastaya antibiyotik vermediler ben antibiyotik vermiyor musunuz dediğim zaman da gerek yok ki dediler ama taburcu olduğumda reçeteme antibiyotik yazdılar. ağrıdan kıvrandığım 2. gün defalarca çağırmamıza rağmen gelen giden olmadı en son Annem Ortalığı ayağa kaldırdı o zaman geldiler ve yine verdikleri tek şey parol oldu ve bu süreçte Bebeğimin sarılığı başlamıştı 2 gün boyunca sabah akşam Çocuğun elinden kan aldılar çocukla ilgili hiçbir bilgiyi vermiyorlar çocuğun bilgilerinin olduğu evrakın Normalde benim odamda olması gerekmez mi Ben çocuğun doğum kilosunu baş çevresini boyunu İki gün sonra öğreniyorum doğum kilosunu söylemişlerdi ilk gün ama diğer bilgileri bilmiyorduk kan grubunu İki gün sonra öğreniyorum Meğer bebekle benim kanım farklı olduğu için Kan yıkımı diye bir şey varmış ondan sebep sarılığı artıyormuş Yani benim sütüm ona iyi gelmiyormuş Bu sebeple 2. günün akşamında Saat 6 gibi bebeği sarılık sebebiyle yoğun bakıma aldılar ve işin en saçma tarafı beni taburcu ettiler gece 11.30′da. bebeğim olmadan evime döndüm maalesef. sabah 10 gibi aradılar bebeğin değeri düşmüş taburcu edeceğiz gelip alabilirsiniz dediler ve bebeği aldık bu arada çocuk kısmındaki Doktorlar hemşireler görevliler hepsi çok iyiydi ama kadın doğum kısmı tam bir fiyaskoydu Bu yüzden çam ve Sakura Benim için özel hastane ayarındadır cümlesini duyduğum ama maalesef çok kötü deneyimler yaşayarak ayrıldığım ve bir daha adımımı atmayacağım bir hastanedir. eşim de şunu söylüyor kadın doğum kısmı kötü çocuk kısmı çok iyi bu kadınlardan bezmiş olmaktan mı yoksa çocukçuların merhametli oluşundan mıdır bilmiyorum ama kadın doğum katındakiler çok şımarık Vurdum Duymaz yüz vermek istememekten mi artık bilmiyorum gerçekten kötüydüler Tabii herkesin şansı farklıdır biraz daha isteyen olabilmek gerekiyor istemeden vermiyorlar demişlerdi her şey talep etmek gerekiyor ağrın Yoksa bile istemek gerekiyormuş Çünkü varken denk gelmiyor o anda pansumandayım diyor unutuyor bir daha bir saat sonra geliyor ama senin ağrın sancın hiç kimsenin umurunda değil bahsedeceğim başka bir şey var mı hatırlamıyorum ama sorusu olanlara cevap verebilirim Bugün 2 haftalık oldu bebeğim sarılığı Düşmeye devam ediyor hala kontrollere gidiyoruz 13′ten 8′e kadar düştü ama yine biraz var dedi çocuk doktoru. çarşamba günü tekrar gideceğiz Allah herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin evlatlarımıza da sağlıklı uzun ömürler nasip etsin