Kızlar merhaba. Benim planlı sezeryan olarak ilk doğumum özelde olmuştu ve uyuşunca takmışlardı. İkinci devlette oldu, yine öyle olacak sanarken sırf beni ameliyathaneye hazır indirmek için (doktorlar öyle istiyormuş) bacaklarımı tutup zorla takiverdiler. Belki küçük bi sızlamaydı ama o an ki hazırlıksızlik olsun istemiyorum dediğim halde ısrar etmeleri olsun, bacaklarımı zorla tutup bi de “kasma” demeleri bende travma bıraktı. Yani sonda çok acıyan bisey gibi düşünmeyin. Sadece ilk defa taktıracak olduğundan korkanlar ve benim gibi travması olanlar için bi araştırma yaptım. Aynı hastane başka bi yere taşındı Orda doğum yapacağım yine. Ama öncekindeki gibi bilgisiz değilim, ameliyat günü verildiğinde direk hasta hakları birimine gidip, şu güne ameliyat günü aldım ve o gün geldiğinde sonda işleminin uyusturmadan sonra takılmasını istiyorum diyormuşum, onlar da ameliyat dosyama ekliyormuş. Hasta hakları yönetmeliğinin 22 ve 31 maddesinde herhangi bir acil müdahale veya hayati risk söz konusu olmadığında, istemediğim bir işlemi yapamazlarmis. İkinci bir seçenek de, imzalatılan onam formu var ya, onun altına “sonda işleminin anesteziden sonra uygulanması şartıyla kabul ediyorum” deyip imza attınız mı, hemşireler size istedikleri kadar “ama odada takmak zorundayız ameliyathaneye hazır inmelisiniz vs” desinler demeyeceğim diyemiyorlarmış. Çünkü resmi bi belge olduğundan sizin o hakkınıza ve imzanıza kimse karşı gelemezmiş. Belki gülenler olacak bana ama burda benim gibi endişe duyup kendine o güne kadar çok stres yapacak insan gördüm. Onlara da faydam dokunsun istedim 🙏🏻