bence yenidoğan/0-1 ay bedenli bi tam takım olarak 4-5 tane alsan yeter gibii. diğer bedenlerden biraz daha fazla alabilirsin. yelek/hırka da alabilirsin. bebişinin gelişimine göre ihtiyacın olunca alırsın zaten yine. maksat ilk etap da elinin altında hazır bulunsun. battaniye olarak kalın müslin, ince müslin abartmadan 2-3 tane olsa yeter bence. sonucta daha sonra da alınabilir. bende kalın müslin 2 tane var. 2-3 tane de ince müslin aldım kundak yapmak için. kalın battaniye 3-4 tane oldu ama hediye olarak da gelen vardı diye biraz fazla oldu bende. ağız bezi, çorap,şapka,eldiven falan böyle daha minik bi anda kaybolacak ürünlerden belki birkaç adet daha fazla alabilirsin.
ıslak mendil sleepy sarı renk newborn olan öneriliyodu bir de molfix izotonik sulu yenidoğan aldım ben. onlardan hangisi indirime girerse karışık aldım. biraz stok gibi oldu elimde şuanlık ama oldu ki bebişin tenine iyi gelmezse ıslak mendil evde her türlü kullanılıyor o yüzden onu sorun etmedim. bir de pamuk aldım aslında ilk dönemler için pamuk kullanırım diyorum ama ilerleyen zamanlarda yüksek ihtimalle ıslak medil daha pratik gelecek ve ona geçeceğim🥲bez de molfix premium aldım 1 paket. bebeğe göre yine ya değişirim ya devam ederim. 1 pkaet de baby turco var o da hediye olarak gelmişti. denicem artıkk onları da.
diğer araç gereçleri de abartmadan en çok ilk etapta ne elimin altında bulunmasını istiyosam ona göre aldım açıkçası.
ateş ölçer/burun aspiratörü/pişik kremi/alt açma örtüsü+tek kullanımlık olanlar/ev içinde kullanmalık organizer/anne bebek çantası/şampuan/vücut losyonu/çamaşır deterjanı/çamaşır leke çıkarıcı/biberon temizleme sabunu ve yıkama aparatı/saç fırçası/tırnak makası/banyo küvet seti/kaşık biberon/biberon/emzik ve kutusu/baby nest/ana kucağı/anne yanı beşik(benim mobilya takımı var o sabit bi yerde diye ben odalarda yanımda dolandırmak için aldım)/ göğüs ucu kremi/göğüs ucu koruyucu kapak/emzirme sütyeni/depend/bebek arabası-puset/puset örtüsü.
genel hatlarıyla da böyle bir ihtiyaç listesi yapmıştım bunları aldım