sinemmmm_
Öncelikle başınız sağ olsun, benim başımdan 2 kez geçti biraz uzun olacak yazdıklarım kusura bakmayın.
Benim ilk gebelik kaybim 12 haftalıkken oldu kalp atışı durdu kızcemizin. 11. Haftada fetal dna vermiştik sonucu çıkmadan kalp atışı durduğunu öğrendik. Doktor bebek hasta heryeri ödem toplamış down veya trizomi dedi ama anne karnında suyun içinde şişmiş yani bebek. 1 adet görüp hamilelik deneyebilirsiniz ama psikolojik olarak bence yazı atlat demişti 3 ay yani. Sonra biz eşimle genetik birimine gittik devlette durumu anlattık bakamayız ilk kayıpta hangi birine bakalım dediler. Fetal dna sonucunu bekleyin o size yol gösterir dedi ordaki Doktor. Fetal dna sonucu sağlıklı geldi kızımızın. Ben tabii duramadım sebep ne diye araştırmak istedim. Özelde perinatoloji doktoru bulduk gittik durumu yine anlattık bana trombofili paneli ve afas antikor testi yaptirdi. Trombofili sonucu pai 4g5g ve mthfr 677 heterozigot geldi pıhtılaşma ama bunlar önemli değil dedi. Folik asiti bırakma dedi 1 adet sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi muayeneden sonra. Biz 2 adet sonra denedik hamile kaldım tedbir amaçlı kan sulandirici hap kullandım ama 10. Haftada ikizlerimizin kalbi durdu. Genetik test verin dedi doktorum eşime de banada yine gittik tıbbi genetige durumu anlattık bu sefer kan aldılar sonuç temiz. Romatolojiye gittim ana antikor ve lupus bakıldı lupus önce sınırdan pozitif geldi ama doktor baska hastanede tekrar test yaptırmami istedi sonuç negatif. Endokrine gittim tiroitlerime baktırdım sonucu temiz. Hematolojiye göre halen pıhtılaşma yok. Rahim filmi çektirdim hafif kalp seklinde rahmim varmış ama önemli değilmiş. Doktorum 3 ay sure vermişti bu sefer testler rahim filmi derken 3 4 ay oldu zaten. Hamile kalmadan aspirin başladık. Hamile kalınca beta artışı görür görmez kan sulandirici iğne basladik.
Bir profesörle konuştum bu pai 4g5g kan pıhtılaşmasi başlı başına zaten sıkıntıymıs iğne şartmıs
Bu genel testlere baktirmanizi öneririm ve size tavsiyem perinatoloji uzmanı ile ilerlemeniz