ddamserc Gülüm benim inşallah en kısa zamanda bıraka bilirsin.Bak biraz ben sana kendi halimden bahsedeyim.Belki bir nebzede olsa yardımcı olabilirim.Ben nasıl hamile kaldığımı bilemedim.Yani bebek düşünmeye başlamıştık ama hemen olmaya bilir düşüncesi ile çok üzerindede durmuyorduk.Hatta adetim gecikti bir hafta ben hala konduramıyordum. Çünkü etrafımızda aylarca deneyip olmayanları görünce bilinç altına yatmış. 4 yıllık evliyim. 10 yılı geçkin sigara kullanıyordum.Evlenince bırakırım deyip eşime başlatmış biriydim.Hamile kaldığımı öğrenince o şokla fazlaya kaçmadan stresle içtim.Sigara için herşeyden vazgeçer kendimi bile görmezdim.O denli bağımlıydım.Pakette iki dal kalınca krizlere girerdim bitmeden almalıyım.Hormonlar değişiyor vücut değişiyor stresli hissediyorsun hamilelikte fiziksel herşeyi yaşıyorsun ilk aylar ama bebeği hissetmiyorsun tam anlamıyla.Hatta kalp atışını duyana kadar, sonra siyah kesenin içinde ellerinin ayaklarının belirdiğini görene kadar.O zaman diyorsun ki nefsin için kölesi olduğun bir zehir parçasına evladını canınımı tercih ediyorsun.Hele sana muhtaçken hele sana mecburken.Ve gülüm hep şunu düşün benim bırakmamda çok yardımcı oldu. 13.haftalığım bende.Bir aydır ağzıma sürmedim.İnşallah ta o dirayeti gösteririm.Bir ay öncesine kadar içerken aklıma şunları getirdim.Ne kadar günde iki tane içmiş olsamda biride aynı beşide aynı bebeğin doğmuş kollarında boncuk gözlerle sana bakarken adamın biri gelse yüzüne sigara dumanı üflese annelik içgüdünle ne yaparsın.Biri gelse etlerini ısırmak istese müsade edermisin.Daha yeni doğmuş bebeğinin o tazecik tenini sakalları jilet gibi sert biri gelse heryerinden öpmek istese müsade edermisin.Etmeyiz.. Ettirmeyiz hiç bir anne yapmaz bunu.Eee o zaman senin şimdi koruyamadığın çocuğu doğduktan sonra korumaya nasıl hakkın olacak dedim kendime.Paketi parçaladım attım.Ondan sonra çok zor süreçler geçti sürekli rüyamda sigarami içtim gece ağlama krizlerimi geçirdim. Ama hepsi geçiyor alışma evresini atlatıp benimseme evresine geçiyorsun. Ve aramıyorsun benimsedikten sonra.Senin için dua edeceğim güzel anne.Eminim yaparsın.Ben bırakırken doğduktan sonra başlarım diye çok eşimin üstüne bile yürüdüm eşim tamam aşkım sen bilirsin doğduktan sonra senin kararın deyip beni teselli çok etti. Bu arada eşimde kullanmıyor bu konuda çok destekte oldu sağolsun.Ama şu an diyorum ki doğumdan sonra çocuğumu emzireceğim Rabbim nasip ederse onun için sigara çokta önemli değil diyorum.Kusura bakma uzun oldu helal et hakkını.Allah sağlık versin kardeşim bebeklerimize.❤
Düşün derim güçlü anne💪