xx1xxx Kızlar elimde bu şekilde bir liste var. Belki eksikleri vardır bilemiyorum ama burda yazılanlardan ve çevremin ilettiklerinden yola çıkarak hazırladım. Belki işinize yarar. 👶 BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ 👕 Giyim — 0–1 Ay 5 adet takım/tulum 5 adet kolsuz zıbın 3–4 adet uzun kollu zıbın 2–3 adet uzun kollu pijama/tulum 2–3 adet alt 4–5 çift çorap 1–2 adet ince şapka 1–2 çift eldiven 1 adet sıcak tutan dış giyim/astronot 1 adet kelebek kundak 👕 Giyim — 1–3 Ay 4 adet kolsuz zıbın 3 adet uzun kollu zıbın 4 adet ayaksız takım 3 adet pijama 2 adet astronot tulum 2 çift patik 4 çift çorap 2 adet hırka 2 çift eldiven 2 adet şapka 2–3 adet yünlü/sıcak tutan takım 1–2 adet dış giyim 👕 Giyim — 3–6 Ay 3 adet kısa kollu zıbın 4–5 adet uzun kollu zıbın 2 adet kolsuz zıbın 4 adet pijama 4 adet ayaksız takım 2–3 adet alt 2 adet mevsimlik hırka 1 adet kışlık mont/kaban 1 çift eldiven 2 adet şapka 2 çift patik 4 çift çorap 1–2 adet uyku tulumu 👕 Giyim — 6–9 Ay 2–3 adet kısa kollu zıbın 2–3 adet uzun kollu zıbın 2–3 adet takım 2–3 adet pijama 2–3 adet alt 1–2 adet hırka 1 adet mevsimlik dış giyim 3–4 çift çorap 1–2 adet şapka 🛏️ Uyku Yenidoğan yatağı Anne yanı elektrikli beşik Park yatak Park yatak yatağı 3–4 adet çarşaf 2 adet yatak alezi/koruyucu 2–3 adet müslin örtü 2–3 adet battaniye 2–3 adet uyku tulumu Kelebek kundak Bebek uyku tulumu Bebek monitörü Kısılabilir gece lambası 🛁 Banyo Bebek küveti Küvet filesi Banyo kovası/maşrapa 2–3 adet kapüşonlu banyo havlusu 4–6 adet küçük/müslin havlu Banyo süngeri Su sıcaklığı termometresi Bebek şampuanı Bebek vücut yıkama jeli Bebek yağı Bebek nemlendiricisi Saç fırçası/tarak 🧷 Bez & Alt Değiştirme Yenidoğan bez 1 numara bez 2 numara bez Islak mendil Pamuk Pişik kremi Koruyucu bariyer krem Alt değiştirme örtüsü Alt değiştirme çantası/organizer Kirli bez poşeti Kirli çamaşır/bez sepeti 🩺 Sağlık & Bakım Dijital ateş ölçer Burun aspiratörü Serum fizyolojik Burun temizleme cihazı Bebek tırnak makası Bebek tırnak törpüsü Bebek tarağı/fırçası Bebek bakım seti Bebek pamukları 🍼 Beslenme 2–3 adet yenidoğan biberon Anti-kolik biberon Silikon biberon ucu Kaşık biberon Biberon fırçası Biberon temizleme süngeri Bebek bulaşık deterjanı Göğüs pompası Göğüs pompası flange küçültücü Süt saklama poşeti Göğüs ucu koruyucu Göğüs ucu kremi/lanolin Emzik 2–3 adet emzik Emzik kutusu Emzik klipsi Emzirme yastığı Emzirme örtüsü Ağız mendili/geğirme bezi 8–10 adet müslin/ağız bezi 🚗 Dışarı & Ulaşım Bebek arabası Yenidoğana uygun oto koltuğu Puset Kanguru Sling Bebek bakım çantası Bebek arabası yağmurluğu Bebek arabası örtüsü Bebek arabası organizeri Kışlık ayak örtüsü Puset örtüsü 🏠 Ev & Düzen Bebek kıyafet askıları Bebek çamaşır deterjanı Leke çıkarıcı Bebek çamaşır kurutmalığı Kirli çamaşır sepeti Bebek dolap/çekmece organizeri Bez organizeri Bebek bakım organizeri Eşya saklama çantaları Bebek çantası için bölmeli organizer 🧸 Oyun & Gelişim Oyun matı Kontrast kartları Flash kartlar 1–2 adet çıngırak Yumuşak oyuncak Diş kaşıyıcı Bebek kitapları 🧺 Genel Bebek battaniyesi Müslin örtüler Ağız mendilleri Bebek havlu seti Bebek nevresim seti Bebek yorganı Bebek yastığı Bebek çamaşır filesi 🤱 Anne & Doğum Sonrası Göğüs pedi Emzirme sütyeni Göğüs ucu kremi Süt saklama poşeti Göğüs pompası Doğum sonrası yüksek belli külot Depend/doğum sonrası külot 2–3 adet gecelik 1–2 adet pijama takımı Lohusa terliği Emzirme örtüsü Hastane çantası Hastane için anne-bebek kıyafetleri
falbay xx1xxx bulunduğunuz şehir ve doğum yapacağınız ayı da baz aldıysanız gayet yeterli hatta kapsamlı bir liste elinize sağlık🌸
xx1xxx falbay teşekkür ederim insallah 🌼 şehirde yaşıyoruz yakınımızda ebebek civil var o yüzden çok fazla almayı düşünmüyorum eksik illaki çıkacaktır çıktıkça alınır diye düşündüm
nurellaa52 xx1xxx yeni doğan için bence gereksiz o kundak yapmak daha iyi üşümemesi açısından bence Diğer aylar içinde alez bir tane yatağına yeter yine astronot da iki üç tane değil de bir tane yeter kış bebeği bile olsa hemen büyüyorlar çünkü
xx1xxx nurellaa52 dediğim gibi bu benim burda yazılanları birleştirdiğim bir liste. Liste arayışında olanlar için paylaştım. Benim hazırladığım bir liste değil herkes karışık yazmıştı ben toparladım.🌼