m_t Fetal dna yaptırmak konusunda kararsızım 30 yaşının üstünde olanlara kesin öneriliyormuş 27 yaşımdayım henüz ikili tarama falan da yaptırmadım sadece kafam rahat etsin diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
bingaling562 m_t imkan varsa yaptırıp kafan detaylı ultrasona kadar rahat olur. İkili üçlü testlerin doğrululuk oranı düşük olduğu için kafa karıştırıyor sadece. Ha elzem mi değil. 30 yaş üstü de değilsiniz zaten.
bambitoo_ m_t Bende 28 yaşındayım ama yaptırdım rahat hamilelik geçirmek varken niye acaba mı diye düşünelim ki? Maddi durumunuz uygunsa yaptırın bence
m_t bingaling562 ben de onu düşündüm ikili de falan hata olabiliyor ama bu doğruluk olarak çok yüksek işte bir yandan da yaşımız zaten genç bi sorun olmaz da diyoruz bilemedik
delalinannesi m_t biz de ikiliyle üçlüyle bilmem nesiyle uğraşmamak adına Fetal dna yaptırdık, hem içimiz rahat etti hem de uğraştırmadı hem de cinsiyet konusunda netlik sağladı önerir misin diye sorarsan imkanınız varsa öneririm vallahi ✨ ben de 28 yasindayim
ecemkzlts m_t ben yaptırdım pişman oldum yanlış sonuç çıktı %99.9 doğruluk payı olan testin %0.01lik yanlış sonuç çıkma ihtimali bize denk geldi ben de 27 yaşındayım Türkiye’nin en iyisi dedikleri eurofinste yaptırdım 420 Euro ödedim kanımı Fransa’ya yollayıp analiz ettiler yanlış sonuçtan dolayı amniyosentez yaptırmak durumunda kaldım sorun sadece paran varsa yaptırmalısın değil sen de de yanlış sonuç çıkarsa o yaşadığın psikolojik travma mahvediyor insanı şuan ki aklım olsa sadece detaylı ultrason yaptırırdım çünkü bunların hepsi tarama testi %100 doğru sonuç veren testler değil
m_t ecemkzlts böyle hatalı gelmesine çok şaşırdım neredeyse yüzde yüz garanti veren bi şey bu şaşırdım açıkçası
kubimom Bende çok kararsız yaptırdım ama doktorum yaptır kafan rahat hamilelik geçir acaba deme dedi bir de ikili taramada yanlışlık payı yüksek fetal dna %90 doğru ikisi arasında kalırsan şüphesiz fetal DNA
m_t kubimom benim doktorum yaptırabilirsin sen bilirsin dedi pek net bi şey söylemedi yer falan önerdi
ilays_ 29 yaşındayım 18 haftalık hamileyim. Doktorumuz önerdi yaptırsan ikili tarama sonucunda değerlerin farklı dedi. Ama ben fetal dna yaptırmadım. Sonraki gittiğimizde de söyledim değerlerin normal çokta gerek yok ama her gebeye önermemizi istiyorlar dedi. Yaptırmadığım için pişman değilim. Süreçte içimde şüphe olmadan korkmadan 9 ayı rahat geçirmek istedim.
Seymatrkay ilays_ Çünkü sorun çıktığında bazı aileler doktora dava açıyor. Bize doktor söylemedi vs vs diye. Hatta böyle yaşanmış bir dava örneğini TV de izlemiştim.
Seymatrkay m_t Geçen hafta kontrolümde doktor bir ay sonra gel deyince eşim dedi ki hocam geldiğimiz de cinsiyeti belli olur mu? Dr da dedi ki fetal DNA yaptirirsan belli olur dedi. Ama bize yaptırın ya da şöyle böyle hicbirsey demedi. Sadece geldiğinizde konuşuruz dedi. 1 Ekim’de kontrolüm var. Nasipse o zamana 13. Haftaya girmek üzere oluyorum. Bakalım doktor ne diyecek. Ben de onu bekliyorum. 38 yaşındayım. Test ister de ne isteyecek bekliyorim.
pnr_91 m_t imkan varsa kesinlikle yaptırılmalı fakat doktorum şurayı önerdi gideyim yaptırayım vs kısmına güvenmiyorum ben. Bunlar ücretli testler maalesef farklı bağlantılar oluyor niyeti olan kendi araştırsın hangi firmaların yanılma payı çok düşük hangileri hakkında fazla şikayet yok bunları baz almak gerekir.
m_t pnr_91 benim doktorum numara falan verdi konuştuk güvenilir geldi siz böyle söyleyince şüpheye düştüm
ilays_ Doğrudur. Önerdi yaptırabilirsin yaptır sonucuna bakalım dedi. Ama kendi isteğim doğrultusunda olduğu için ve farklı bir düşüncem olmadığı için ben tercih etmedim. Önerdiğindeki söylemi bile en başında karar verene kadar insanın içinde acaba mı ki şüphesi yaşatıyor.
pnr_91 m_t bende medikal sektördeyim işimiz güven vermek🙈 kafanız karışmasın dilerseniz firmayla ilgili küçük bir internet araştırması yapın yorumlara bakın burda bir çok firma için başlık açıldı bir göz atın içinize sineni mantıklı geleni değerlendirirsiniz.