cannurrr Kızlar selamlar 32+6 gebelik, böbreğimde genişleme varmış kan ve idrarda enfeksiyon yüksek çıktı ve Stent takılması gerektiğini söylediler, böyle bir durum yaşayan oldu mu ?
lokismommy cannurrr geçmiş olsun benimki 20.haftanın başında belli oldu minimal düzeyde en son kontrolde de hala minimaldi arada ağrı yapıyor çok sık da enfeksiyon geçiriyorum ama doktorum dayanılmayacak kadar ağrı olmadığı sürece stent taktırmayı önermiyorum dedi o yüzden istemedim erken doğuma sebep dedi
Baklavaseverim cannurrr Ben de 28 de falan başlamıştı zaten hastane de yatıştaydım erken doğum riskim var diye üroloji stent takmak istememişti enfeksiyonum hamileliğimin başlarında yükselmeye başlamıştı böbrek ile alakalı değildi sanırım benim ki ama hastane yatışım da her yükseldikçe damardan antibiyotik verildi bir doktor ile daha görüş istersen başka hastane de kalan haftan az çünkü bana doktor zaten 12 haftan kalmış gerek yok demişti tabi derecesi nedir benim ki 2. Dereceydi
cannurrr Aysumt teşekkür ederim , şiddetli yan böbrek ağrısı sağ tek tarafta kasığa kadar yayıldı gittiğimde tatjliler yapıldı ultrasonda direkt gözüktü zaten genişleme olduğu enfeksiyona da o sebep olurmuş zaten bide bebeğin büyümesiyle baskı yapmasıyla
cannurrr lokismommy teşekkürler size de çok geçmiş olsun benimde 4-5 hafta kaldı doğuma korktum açıkçası idare edilemez mi diye enfeksiyon içinde iğne yazdı doktorum antibiyotik sabah akşam olacağım belki enfeksiyon geçerse küçülür mü acaba onunla mı bağlantılı
ahyayuni cannurrr merhaba aynısını yaşadım sizin haftanız da antibiyotik ise yarıyor ve zamanla genişleme küçülüyor Bende öyle oldu ben taktirmadim
cannurrr Baklavaseverim benimde bir kadın doğum doktoru taktırmamı önerdi ama ürolojiyede gitmemi söyledi benim 4-5 haftam var maximum zaten doğuma sabah akşam antibiyotik iğne olmaya başladım bugün
Baklavaseverim cannurrr Sen ürolojiye git durumuna göre dayanabileceksen takmazlar dayanamayacak kadar ileriyse takarlar canım bu zaten rahmin büyümesi ile oluşan baskı dan kaynaklanıyor genişleme her iki böbrekte mi yoksa tek böbrekte mi
cannurrr Baklavaseverim kadın doğum doktorum antibiyotik iğneleri üç gün ol dördüncü günde ağrılar geçmemişse ürolojiye git görüş dedi bakalım suan ilk iğnemi oldum sabah daha canım sağ böbrekte büyüme var sadece ötekinde yokmuş
Baklavaseverim cannurrr İyi bari aşkım sağ tarafına yatma hazır su tüketmeye çalış suyu lıkır lıkır içme yudum yudum az az ama gün de en az 2 lt olacak şekilde tüket ben matara almıştım lavabo ihtiyacın olursa kendini sakın tutma benim iki böbrekte vardı malesef doğumdan sonra geçmezse gel demişlerdi kaldı öyle ağrıyı nasıl tolore ettiğin de çok önemli ben çocukken de böbrek genişlemem vardı doğuştan reşit olunca normal saydılar ağrılara çok alışık olduğum için etkilemiyordu ama lavaboya çıkamıyordum İnşAllah enfeksiyonun düşer de stente hiç gerek kalmaz stent biraz zor çünkü bir yakınıma takılmıştı bir de erken doğuma sebep olabiliyor dualarımda olacaksın ❤️
cannurrr Baklavaseverim bende çok tutarım dışarda giremem tuvalete ondan mı oldum acaba hijyen takıntısından bide fmf hastasıyım aynı zamanda hiç iyi değil ama ağrılar karnıma yayıldı iyice tamamen geçmedi henüz ama inşallah geçer gerek kalmaz çok korkuyorum çünkü doğuma bu kadar yakınken üzülüyorum , çok teşekkür ederim ☺️
Baklavaseverim cannurrr Nedenini tam olarak bilemem birtanem ama çok etikiliyor kaç nefroloji doktoruna gittiysem ki çocukluğumdan bu yana çekiyorum hep tuvaletini tutmasın dediler çok çok geçmiş olsun fmf de varsa daha zor çünkü fmf de böbrekleri etkiliyor diye biliyorum
nmtcrkk Bende de olmuştu daha küçük bir haftada hatta gittikçe büyüyordu en son doktorum olmazsa stent takmamız gerekebilir demişti ben de korkmuştum hani istememiştim o dönem çalışıyordum izne ayrıldım daha sonra dinlendikçe geçti hatta son kontrolüme gittiğimde doktor normalde doğumdan sonra normale dönüyor seninki normale dönmeye başlamış bile demişti içini ferah tut hiçbir şey olmuyor moralini bozma bol bol dinlenmene bak sol tarafına yat
cannurrr Baklavaseverim evet evet fmf de böbreklere etkisi var ilaç da kullanamıyorum birde büyük ihtimal hepsi birleşti bende Malesef 😢
Baklavaseverim cannurrr Çok çok geçmiş olsun canım fmf zaten başlı başına çok ama çok zor hamilelikte daha da zor Rabbim şifa versin özel değilse neden ilaç kullanamıyorsun ben de ilaç kullanamıyorum midem baya sorunlu bilirim ilaçsız hayatın zorluğunu