Kızlar bu gönderi yazmayı çok istemiştim ve demiştim ki Rabbim bir gün bana da nasip ederse ben de böyle bir forum’da bunu paylaşmak istiyorum çünkü gebe kalmaya çalıştığım zamanlarda sürekli böyle formlara girip uzun süre gebe kalmaya çalıştıktan sonra gebelik elde edenlerin hikayesini okuyordum öncelikle 2 yıllık evliyim Allah’a şükür rabbim çok aratmadı 6 aydan sonra bebek istemeye karar verdik ilk başta ilk 1-2 ay normaldi ancak 3 aydan sonra olmaması ben de bir paniğe sebep oldu bu sebeple her türlü testi vermeye başladım amh hormon testi spermiyogram testi hem kendi yaşadığım şehirdeki infertilde polikliniğine başvurdum hem özele gittim hem İstanbul’a infertilite poliklinikleri de gittim aslında doktorlar bir yılı doldurduktan sonra rahim filmi çekmemi önerdi ben de bu bir yılın dolmasını bekledim tüm testler çok normal olmasına rağmen gebelik oluşmuyordu her ay aynı hayal kırıklığını yaşıyordum Bir de etrafım çok meraklı olduğu için sürekli işte bebek var mı yok mu Bir problem mi var diye sıkıştırıyordu beni gerçekten bu baskı inanılmaz kötü ne kadar ağzınızın payını verseniz de hadsiz insanların önüne geçemiyorsunuz gecelerce ağladım Allah’a dua ettim defalarca hormon ilaçları kullandım klomenden bahsediyorum klomen letu gibi rahmimde kist oluştu onun dökülmesini bekledim vesaire vesaire daha sonra hayat düzenimi değiştirmeye başladım paketi gıdalardan uzak durmaya başladım çok yürüyüş yaptım bunu birazcık stresime atmak için yapıyordum zaten alkol sigara gibi bir şeyim yok daha sonra bir yılı doldurduktan bir süre sonra yaklaşık 2 ay sonra filan HSG filmi çektirdim ve tüplerim açık çıktı daha sonra da bir tüp bebek doktoruyla tedavi planladık ve ben tam tedavime gittiğim ay gebe olduğumu öğrendim şu an 5+6 gebeyim Rabbim tamamına erdirsin hiç çocuğum olmayacak yıllarca bunun savaşını vereceğim zannediyordum ki yıllarca bunun savaşı’nı verenler de var ben kendimi tedaviye çok hazırlamıştım ama Allah’ın lütfu çok şükür ediyorum öğrendiğim ilk gün şükür namazı kıldım o yüzden burada çok üzülen ben stres yapıyorum acaba ben stres yaptığım için mi olmuyor diyen evlat bekleyen güzel kadınlara sesleniyorum kendinizi lütfen suçlamayın çocuğu olmayan kadın tabii ki stres yapar erkekler zerre umursamıyor ama kadınlar maalesef çok umursuyor ben en stres yaptım ay gebe kaldım tabii ki stres yapmasak çok çok daha iyi stres insana çok zararlı ama stres yapmamaya çalışmak da insanı yoran bir şey lütfen kendinizi üzmeyin hiçbir şey kendinizden daha değerli değil 💗💗💗