BKZ Kızlar srzaryen olalı 10 gün oldu ağrılarım yavaş yavaş azalmıştı miyomları da aldırdım her neyse bugün dikiş yerlerimde batma ağrı var ve diğer günlerden daha az olması gerekirken fazla yani neden olabilir ki niye artsın ağrı normal mi aynada baktım enfeksiyon gibi bişe görmedim
1cey BKZ acaba zorlayacak hareket falan mı yaptın? Üşüdün mü yada 🤷🏼♀️ enfeksiyon gibi bişey görmediysen sıkıntı yoktur temiz bakmaya devam edersin
fikretbaciniz BKZ canım sezeryanlısın 40 güne kadar ayağında çorap uzun pijama tişört giy ğşütmüşsündğr büyğk ihtimale yaran daha yeni
BKZ 1cey yani hiç dinlenemedim tabi sürekli ayaktaydım yoldaydım falan ev de sıcak şortla geziyorum ondan mı oldu ki
1cey BKZ dinlenmek bence önemli bu süreçte 🥲 sık yürüyüş öneriyor doktorlar ama birden ayaklanma da. Sık kısa yürüyüş ve sadece bebekle ilgilen, orayı mutlaka temiz kuru tut, üşütme bide mutlaka, mevsim geçişi falan ya bi sıcak bi soğuk olabiliyor
BKZ 1cey allyslife muhtemelen öyle yaptım hiç dinlenmedim hep iş yaptım otur kalk zorladım dikkat etmedim de şimdi ne yapsam geçer korkuyorum da kötü bişe olur diye
allyslife BKZ dinlen hayatım başka bir şey yapmana gerek yok, her şeye yetişmeye çalışma, kendine alan aç. Ne kadar adına doğum da dense, sezaryen bir ameliyat ve iyileşme süreci var.
dilekmas @BKZ bende yaşamıştım ama dikişlerin başlama noktaları sanki daha çok ağrı vebatma hissi uyandırıyor gibiydi doktorum göbek fıtığı olmamak adına oraya daha çok dikiş atıldığını söyledi belki sizde de o olmuş olabilir ve tabi en önemlisi dinlenebilmek geçmiş olsun bu arada☺️
fikretbaciniz BKZ evet canım anlıyorum seni bemde ilk oğlumu temmuz un sıcağımda doğurdum ama ayağında çorabın eksik olmasın üşütme klima önüne geçme
leylizer BKZ onu bilemiyorum bence doktorunuza görünün, yanma şeklinde olsa sezaryen esnasında kesiği bazen az yapıp etini gerdirip çekiştiriyorlar sonrasında çok ağrı yanma oluyor
Sadeceanne2 BKZ ooooo kuzu o çok normal daha çok yeni 6,7 aya kadar küçük küçük çekeceksin malesef şuanda rahim toparlanıyor onun etkiside var yumurta kadar olan rahim karpuz boyutuna geliyor doğumda. Bunun toplanması da 40 günü buluyor normal yani
bebek_annesiii BKZ Ayakta duş alıp duştan sonra kurutma makinesiyle kurutuyo musun canım birde ilk bir kaç ay ara sıra yanma normal çünkü kaç kat kesiliyorsun. Genelde de oturur pozisyonda olma uzanıp yaranı açık bırak hava alsın. Ben öyle yapınca rahatlıyordum. Gaz birikmesi varsa da acıma yapar. Sıcaktan dolayı fazla bişey giymiyor olabilirsin ama oda ağrı yapar dikişlerin taze dikkat etmelisin
BKZ bebek_annesiii hiç öyle kurutmadım yapıştırma olduğu için ama hep oturuyorum hiç yatmadım iki gündür tuvalet problemi de var belki onlardandır o zaman