Selamlar anneler, 32+3 haftalık hamileyim. Sürecin başından beri Çiğli de özel bir hastanede doçent hekim tarafından kontrollerime gittim. Eksiksiz herşeyi yaptırdım. Ayrıca miyomlarımın olması sebebi ile bir perinatolog tercih ettim. Yani hekimim perinatolog doç. Kendisi ile ilgili çok iyi yorumlar gördüm, güvenmiştim de… taki 7.09 tarihine kadardı.
İlk kontrollerimde mart ayında muayene ücreti 2800₺ ile başladım. Şuan muayene ücretim 4500₺ oldu.
“Doç olması sebebiyle gittiğim hastanede doç hekime paket uygulaması yoktu. “
Hiç sorun yok yine..
ilk aldığım bilgilerde, normal doğum 80 bin, sezaryen doğum 95 bindi. Ancak miyomla ilgili bir fiyat konuşmamıştık.
7 Eylül kontrolüme gittiğimde, sezaryen yapalım hemde miyomları da temizleyelim. Çocuğu da 38+3 de alalım dedi. (Ne benim ne de bebeğimin sağlıksal bir sorunu yok.)
Neyse, doktoruma güveniyorum tabi o sebeple peki hocam öyle yapalım dedik ve bizi fiyatlandırma birimindeki bi hanıma yönlendirdi.
Doğum ücretleri zamlandı ancak size eski fiyattan olacak. Miyomda 3 adet varmış. 120 de o, olur. 200 bin lira çıkıyor tutar dedi.
Beynimden aşağı kaynar sular indi. Özel sigortam yok. Sgklı çalışanım ben de eşim de..
Sonra hemen hanımefendi dedi ki “neyse bir yönetime teklif atayım fiyatta ne verirler bakalım”
Biz çıktık. Çıktık ama benim kafam dönmeye başladı.
Miyom alma operasyonu nasıl doğumdan fazla olur? Ben doğumda zaten açıkken alınacak bu miyomlar?
Neyse çıktım, hastane orta hastane kıvamında diyebilirim. Doktorum sadece iyi. Medicana yı aradım :) bilenler bilir. Acıbadem, medicana, medicalpark bence en baba hastanelerden.
Medicana da profesör/doçent e doğum olması 135 bin, miyomlar içinde 35 bin fiyat verdiler. Ben hatta şaşkınlıkla 3 adet miyomum var yalnız birtanesi mi 35 bin bile dedim doktora. Hayır hepsi için 35 bin dedi.
Şuan kafamda birsürü tilkilik dönüyor. Doktoruma da güvenim sarsıldı. Çünkü fiyatları bildiren aslında doktorlarmış zaten. Yani bana söylenen 200 bin lik ücreti benim doktorum söylemiş.
-Neden beni 38+3 de alıyor?
-akciğerleri gelişmemiş olup bir de oradan da iğne parası mı alacak?
-sonrasında yoğun bakıma alıp orada da ek işlemler yapıp gene para mı alacak?
-200 bin tl demesindeki sebep aslında fiyatı yüksek bulayım da kaçayım diye mi?
-ama ben başından beri bu doktora takipliydim neden şuan?
Ben ne yapacağım bana yardım edin ne olur anneler… çok stresliyim…izmir