paril34 pofidikanne benimde canım istedi nektarı var ama onunla güzel olur mu reçel yerine başka bişey olur mu🫢😅
pofidikanne paril34 evet evet nektari ile yapcan reçel şart değil ben hani canım o ara vişne reçeli istedi diye ekledim sen onun yerine bal olur başka meyve de olur 🤭
annisnergis paril34 sağlıkla gelsin yakışıklı 🥹 ben hamile olduğumu öğrendikten 3-4 gün sonra bıraktım ama normalde hayatımı sigaraya göre ayarlardım o derece içiyordum hamile kalınca da içerim diyordum ama Allah bırakabilmeyi nasip etti o yüzden içenleri asla yadırgamıyorum bırakabilmem tamamen Allahın lütfu oldu bence 😂😂
paril34 annisnergis Allah razı olsun sizde minik kelebeginizi sağlıkla kucağımiza alın inşallah keşke bırakabilsem ahh rabbim biliyor nasıl vicdan azabı çekiyorum ama çok zor gebelik geçiriyorum 🥺
allyslife annisnergis hilalibrahimm lütfen dengeli tüketin, meyve yüzünden bebeğimin suyu artmıştı ve sıkı diyetle 1 ayda suyu anca dengeleyebilmiştim. Kuzenim de yine meyve yüzünden maalesef bebeği hızlı kilo aldı ve erken doğum yaptı, bebeği 50 gün yoğun bakımda kaldı. Meyve evet porsiyonu kontrol edilerek tüketilince çok faydalı ve sağlıklı fakat fazlası kan şekerini hızlı dalgalandırdığı için çok riskli. 26.haftadan beri meyve tüketimim çok kısıtlı. Özellikle kavun-karpuz-muz gibi şeker içeriği yüksek meyveleri tüketmem yasak. Elma, üzüm gibi şeker oranı düşük meyveleri tüketiyorum.
annisnergis allyslife çokkk teşekkür ederim işte böyle bir durumdan korkuyorum aslında birazda şimdiden kısıtlayım da kontrolümde de doktoruma sormayı unutmayım bari 🥺
hilalibrahimm allyslife bence herkes de olmayan bişey bu ben gebeliğimden bu yana halada yiyorum çok fazla yiyorum incir,muz,,kavun, çilek doktorum aksini hiç söylemedi daha önceden varsa zaten tetiklediyse hamilelikte daha çok etkiliyormus öyle dedi doktorum
annisnergis paril34 amin canım benim inşallah 🥹🤲🏻 seni çok iyi anlıyorum elinden geliyorsa slim griler oluyor ondan içersen belki biraz zararı da az olur bir tanıdığım öyle yapmıştı ama Allah bırakmayı da nasip etsin inşallah arkadaşım 🥹🤲🏻
allyslife annisnergis dengeli ilerlemekte fayda var her zaman, sağlıkla kolaylıkla gelsin bebeklerimiz dünyaya🫠
pofidikanne annisnergis normalde bende tüketemem yoğurt şişiriyor beni ama meyve ile deneyince sevdim 💃🏻 rica ederim inşallah seversin 🤭
paril34 annisnergis amin gülüm Amin İnşallah azalltim baya bırakmak nasip olur inşallah sağ salim kucağımiza alalım yavrularımızı ilk göz ağrımizi kaç yaşındasın bacım
hunilii annisnergis meyve de olsa şeker içeriyor dikkatli tüketmek lazım aşırıya kaçmamaya çalışın, şekerinizin düzensiz yükselip düşmesi sizi de yorar gebelik şekerine de sebep olabilir doktorunuza danışarak ve tavsiyelerine uyarak hareket edin derim
annisnergis hunilii çok teşekkür ederim çok dengesiz yiyordum biraz dengeye koyup hemde ilk kontrolümde mutlaka danışıcam 🥲