meryop Minigim2727 ben acile git derim benimde tansiyonlarım yüksek 135 üzeri olduğunda doktora haber veriyorum şuan 31+6yım çok dikkat et tansiyonuna acile git derim hemen kontrol ederler
hurremsultann_ Minigim2727 ilaç kullanmıyorsanız sıkıntı yapabilir doktorunuzla görüşün ilaç kullandığınız halde böyleysede takip yapmak lzım
meryop Minigim2727 preeklampsi ( gebelik zehirlenmesi) riski oluşturuyor çünkü benim geçen 16ydı hemen bütün doktorlar başıma üşüştü🥲
cybelle11 Evet yüksek, bir acile görünmenizi öneririm. Bana da olmuştu ilk haftalarımda Hemen ilaç başladılar. Preekslemsi riskine karsı önlem amaçlı.
Minigim2727 meryop geçen haftalarda 13/8 veya 13/9 çıkıyordu. Ama baş ağrım fılan oluyo dun mıde bulantısı da oldu yazdım doktora sımdı haber beklıyorım
Melisakzn Yüksek benim de öyleydi hamileliğim boyunca ilaç kullandım 38+3 te tansiyon yüksekliği nedeni ile doğum yaptım son zamanlarda daha çok dikkat edin tuz tüketmeyin doktorunuza mutlaka danışın sağlıklı doğumlar dilerim 😊
Minigim2727 Melisakzn doktora yazdım sımdı de kabın de ölçtürdüm. Aslında dıkkat edıyorum ama neden yukselıyo anlamadım
Minigim2727 hurremsultann_ kullanmıyorum da hep baş ağrım fılan vardı. Sımdı yazdım doktora hemen bakalım ne dıyecek
Melisakzn Minigim2727 bazen dikkat etsen de yükselebiliyor bende son zamanlarda tansiyon aleti ve ilaçla yatıp kalkıyordum ama stres yapmayın ilaç verirler fayda ediyor ben hep kullandım
meryop Minigim2727 evet mide bulantısı baş ağrısı aşırı uyku yapıyor ama dikkat edin günlük 4 kere falan ölçün mutlaka not edin bir kenarıya benim tansiyonum yükseldiğinde belirti bile vermiyor bu arada mide ağrısı da yapabilir yüksek tansiyon nadirde olsa sadece ölçüsünde yüksek olduğunu görüyorum hastaneye bile sapasağlam gittim Manuel ölçümde 16 çıktı şaşırdım kaldım
Minigim2727 meryop bende de var uykum gelıyo kaç gündür normalde uykuyu kaybettım ınanın. Dunnde mıde bulantısı baş ağrısı oldu gıtmedım ölcume ıyı olunca. lımonlu su ıctım ıyı geldı. Ama elımde uyuşma benı tedırgın ettı sureklı uyuşuyor zor gecıyo.bakalım Dr ne dıyecek
Minigim2727 berill__ hıc olcmedım de geçen haftalarda saglık kabınıne gıdıyodum 13/8-13/9 fılan çıkıyordu doktor sıkıntı yok dedı. Bugün böyle yüksek çıktı
meryop Minigim2727 siz bence günlük 4 kere falan ölçün yazın bir yere diğer kontrolünüzde doktorunuza gösterin
Minigim2727 Melisakzn yanı dıkkat edıuorım nıye böyle oluyor anlamadım. Bakalım Dr ne dıyecek knsallah sıkıntı olmaz
meryop berill__ evet ölçüyorum 13ün altını görmüyorum hiç ama sorun şu ben ölçmediğim sürece hiç anlamıyorum yükseldiğini ama evde ölçtüğümde 13 14 15 çıkıyor