Yaşadığım iki kimyasal gebelikten sonra umutla buradaki doğum hikayelerini okurdum şimdi sıra bende sanırım 😍
37+0da hikayem başladı 1. Gece kasık ağrıları yaşadm ama çok hafifti ve sabaha kesildi. 2. Gün biraz daha sert sancılarım oldu. 3. Gün artık gündüz de gelip gitmeye başladı ama düzensizdi. Muayenede açılma başlamış dendi süreci biraz evde geçirmek istedim. Ama o günün gecesi 5-10 dkda bir vuran sancılarım başladı. Sabah 3 cm açıklık ile yatışım yapıldı, (o arada meryem ana otumu suya koydum ayetel kürsi felak nas meryem suresi okudu eşi) birkaç saat sonra 5 cm açıklıkta epiduralim yapıldı 1 saat kadar çok iyi geldi dinlendim enerji topladım ama 2. Saatte ağrılar vurmaya başladı. O arada sıcak suya girdim topta esnedim çömeldim. Devamlı ya Allah ya Fettah ya Müyessir zikirlerini çektim. Suyum geldikten sonra tam açıklık ile doğumhaneye girdim 15:05 gibi ama bebeğim hala kafasını çevirmemişti o süreçte doktorum beni tamamen özgür bıraktı (bu çok önemliymiş) ben dört ayak üzerinde ıkındım kalktım çömeldim artık son aşamada çatala geçtim. 15:53te bebeğimi kucağıma aldım😍 Bebeğim başı ve eliyle birlikte çıkmaya karar verdiği için küçük bir sıyrığım oldu ama onun dışında doğduğu an tüm o ağrılar bitti. Hep pozitif düşündüm doğumla ilgili olumsuz şeyleri okumadım belki de bu da destek olmuştur. Ekstra olarak 13. Haftada pilatese başladım, hep hareketli kaldım son haftalar 7-8 bin adım atmaya çalıştım. İlk doğum kesisiz olmaz diyenlere aldırmayın bence siz de her zaman pozitif olun ve vücudunuza inanın. Bir de mutlaka doktorunuzla bu süreci konuşun ben yatakta yattıran bir doktor/hastanede olsam belki de bu kadar rahat atlatamazdım.