ygamz3 1-2 Müslin, 1 penye battaniye 1 kalın battaniye (eve giderken kullanmak için) gerekli diye düşünüyorum ben benim de 7 Kasım görünüyor doğum.
Hastane çıkışı da yeterli olmayacaktır. Normal doğumda 1, sezaryende 2 gün kalınıyor. Ben 10 lu hastane çıkışı aldım ona ek koyacaklarım;
3-4 Adet Zıbın / Body: tercihen alttan çıtçıtlı ve kruvaze (önden kapanan) modeller. Giydirip çıkarması çok daha pratiktir.
2-3 Takım Kıyafet: 10’lu setin içindeki takıma ek olarak 2 adet kendinden eldivenli/patikli tulum veya alt-üst takım.
2 Adet Şapka ve Eldiven: Biri 10’lu setten gelse de yedekte 1-2 adet bulunması iyi olur.
2 Çorap: Tulum patikli olsa bile ayaklarını sıcak tutmak için içine giydirmek gerekebilir.
Omuz / Gaz Mendilleri (5-6 Adet): Beslenme ve gaz çıkarma anlarında çok ihtiyaç duyulur.
Ağız Mendili (4-5 Adet): Yumuşak müslin kumaşlar idealdir.
Yenidoğan Bebek Bezi (1 Numara): Yaklaşık 15–20 adet (Günde ortalama 6-8 bez harcanır, aksiliklere karşı yedekli olmalı).
Yenidoğan Islak Mendil / Pamuk: Alkolsüz, parfümsüz, %100 su bazlı ıslak mendil veya kaynatılmış ılık suyla kullanılacak yenidoğan temizleme pamuğu.
Alt Açma Bezi / Matı: 3-4 adet kullan-at alt açma örtüsü.
Pişik kremi: Ne olur ne olmaz diye
Kullanacaksanız emzik.
- Gün ve 2. Gün olarak ayrı ayrı paketleyebilirsiniz eşyaları kullanım kolaylığı da olur.