surpriz_anne 15 eylül de sancılarım gelmeye başladı ben hafif zannediyordum ama baya sancım varmış. Nereden baksan 1 2 saat yürümüştük k.validem ile bir yerlere gitmiştik. Akşam eve geçtik eşimle yatak da dinleniyordum bir yandan da sancıların aralıklarını tutuyordum derken 2 dakikalık sağlam giren sancının arkasından suyum geldi. Bir kaç pozisyon yaptık nefes tekniği derken duşa girdim hazırlandım hastaneye gittik. Hastane de çatı muayenesi yaptılar tabi o ana gelene kadar sancılarım sıklaştı ve her sancıda nefesime odaklandım çömeldim çok hafif ıkınmalar yaptım yürüdüm. Çatı muayenesi olduktan sonra açılmam 5cm idi suyum yüzde 60 oranında azalmıştı direkt odaya çıktık doğum için hazırlandım. Doğumhaneye gitmeden nstye bağladılar sancılar çok yoğun hatta ebe ıkınman geldi mi diye sormuştu bende hayır iyiyim diyordum sonra bana dönüp bebek gelmek istiyor ekrandan görüyoruz ıkınman var aslında demişti 10 dakika kadar nstye bağlı kaldım sonra tekrar çatı muayenesi yaptı 8 cm açıklık vardı ve doğumhaneye aldılar. 00.08 16 eylül de bebişi kucağıma verdiler. Ufacık ama ufacık bir tavsiye gebelik de hiçbir problem yok ise günlük yaşantınıza devam edin egzersiz yapın doğru nefes tekniklerini çalışın vajinal doğum yaptım ve ne bir kesi atıldı ne de bir tane yırtığım oldu. Allah herkese böyle bir doğum nasip etsin. Eşimin de hakkını ödeyemem sonana kadar elimi bırakmadı :)