Mavi1602 su hayatta benim kadar kız isteyen yoktur, tek kız buyudum, annemin her zorluğunda oğlan kardeşlerimden önce koştum, kuzenlerim hep çıkarcı olduğu için uzak durdum, ailem çok katı olduğu için bi arkadaş çevresi bile kuramadım. Dibine kadar yalnizlik yani. Şu hayatta bi tane kızım olsun, başka hicbirsey istemiyorum dedim. 1.de oğlum oldu, 3 sene sonra yine hamile kaldım, çok çok dua ettim. İkiz başlamıştı, 2. Ayda birinin kalbi durdu. Daha onu sindiremeden, Diğerinin de beyninde kist olduğunu söylerken doktor erkek dedi. Oturup erkek olduğuna üzülemedim bile. Çünkü sağlıklı değildi. Öyle olunca insan keşke kız olsaydı diye hayıflanamıyor.. aylarca gozyasi döktüm. Bir an olsun aklımdan kız olsaydı diye geçmedi. Nolur su kist erisin diye dua ettim, her kontrole gittiğimde büyük ümitlerle gidip gözyaşları içinde döndüm. Çok şükür şu an çok sağlıklı 3,5 yaşında, 7 yaşındaki abisiyle de arkadaş gibiler onlara baktıkça iyi ki ikinci erkek olmuş diyorum asla yalnızlık çekmiyorlar herseyi birlikte yapıyorlar 🥹 sonra ben yine hamile kaldım, bu defa plansızdı ve yine ikiz başladı. Ama yine korkularla, asla ilkindeki gibi sevinemedim çift kese görünce. Diğerindeki gibi olacak, problemlerle dolu bi hamilelik yaşayacağım dedim durdum. Her gittiğimde hangisinin kalbi durdu bu sefer, acaba ikisini de mi kaybettim dedim. Çevremden sürekli “bunlar da kız olsa ne güzel olur senin için” diye tepkiler alıyordum. Yani iki oğlun olunca üçüncüde herkes bunu istiyor. Ben zaten o kadar istedim ki, çünkü bu dogumda tüplerimi aldıracaktım. Bir daha plansız şekilde hele ki ikiz hamile kalmaktan ödüm kopuyordu. Sürpriz şekilde 2 çocukluyken 4 çocuklu olmaya bi şekilde alıştım ama, 6 çocuk çok fazla 🤭 son tren mantığı ile çok istedim kızım veya kızlarım olsun. İkisi de kız olursa en azından birbirlerine dost olurlar, kimseye güvenmek zorunda kalmaz benim
Gibi yalnız kalmazlar dedim. Ama bu kadar istememe, Rabbim iki bebeğimden birini en azından kız verecektir diye tahmin ettim. Ama sürekli hayırlısını da istedim.. çünkü önceki gebeliğimde yaşadığım sağlık sorunlarından ödüm kopmuştu ve hep korkuyla gidiyordum. Sağlıklı olsunlar, aynı korkuları yaşamayayım da dedim hep. Gonlumdekini hayırlıysa versin dedim. Artık hareketlerini hissediyorum, o kalpleri duracak diye korktuğum bebeklerim sağlı sollu tekmeledikçe kalbim de hızlanıp onlara eşlik ediyor 🥰 ve ikisi de erkek. Belki önceki gebeliğimdeki sorunları yaşamamış olsaydım bu son olacak gebeliğimde de iki tane birden erkek gelecek olması beni de mod olarak
Düşürebilirdi. Bazen aklım detaylıda değişen çok var , değişir mi diye gitmiyor değil. Ama 4 oglanin nasıl güzel
Anlaştığını hayal ettikçe de, boyuma geldiklerini benimle şakalaştıklarını düşündükçe de içim
Eriyor 🥹 erkek çıkarsa hastane süslemesi hediyeliği vs yaptırmam diyordum, emindim. Ama bugün kendimi maviliklerin içinde kaybolurken buldum. Gördüklerimi
Hep sepete ekledim. Yani cinsiyet aynı olsa da, evlatların tadı ve heyecanı birbirinden çok başka oluyor. Sizin henüz ikinci, siz bazen “acaba birinci kadar sevebilecekmiyim” diye bile düşünüyor olabilirsiniz. Çünkü henüz yaşamadığınız bisey. Ama doğduğu zaman, onların anlaşmasını gördükçe iyi ki diyeceksiniz. Ve 3. Seferde bu düşünceniz olmayacak mesela. Kalbinizi ikiye bölebildiğinizi gördünüz, mümkün olsa 5e de bölerdim diyeceksiniz 🥰 umarım yazdıklarım içinize bir nebze iyi gelir, sizin hala çocuk düşünürseniz kız şansınız var. Ama olmadı diye de dünyanın sonu değil inanın. Gelinleriniz olacak mesela, belki anne kız gibi olacaksiniz. Torunlar evlatlardan da fazla seviliyormuş mesela, belki kız torunlarınız olacak. Ben böyle düşünüyorum ve içimde ufacık bi burukluk dahi yok. Hatta eşim bana “sen bunlar da erkek olursa oturur aglarsin” demişti. Çünkü çocuklarım çok yoruyor ve hareketli 🤭 ama kendi ağlayacaktı nerdeyse. “Nasıl böyle sakinsin, gülebiliyorsun,4u de nasıl erkek olabilir, bildiğin başka bisey mi var vs “ dedi hep. Ama ben de kendime sasirmistim. Herseyden
Önce sağlık gelir. Bunu unutmamalı hiçbir zaman 🥰🙏🏻🌸