oykubrn Ben 2019 da ilk gebeliğim 2 doz tetanoz aşısı olmuşum bir doz da 2023 yılında suan tekrar gebeyim aşı için çağırdılar yapmalı mıyım zaten bir aşı 5 yıl korumuyor mu kafam karıştı bu aşıyla alakalı
wywywywy oykubrn Yapılacak aşıların içinde bogmaca aşısı da varmış benim de iki sene girdi araya ama sağlık ocağındaki doktor yeni doğanlarda bogmaca arttığı için tetenoz asılarina bogamaca eklendi vuralım dedi az zaman geçse de
melismersin oykubrn düzenli vurulması gerekiyor 0-1-6 gibi gidiyordu sanırsam. Birde eklenen aşılar var difteri ve boğmaca. Birde allah korusun ne zaman ne şekilde ne koşullarda doğum yapacağımız belli değil. Tetanoz aslında bu sebeple şart.
cicekligunler2332 Ben birini 2022 veya 2023 yapmışım sanırım birde bunyıl hamileliğimde bir tane vurdum doktor da birtane yeterli ozmn dedi ztn 3-4 yıl önce vurmuşsun dedi
oykubrn cicekligunler2332 ben bu yıl henüz yapmadım 2019 da 2 doz 2023 de 1 doz yaptım bu yıl da aradılar normalde 3. Doz da 5 yıl koruma sağlıyor diye biliyorum tekrar yapsam mı yapmasam mı çok kararsızım
oykubrn wywywywy anladım o halde içeriğinde boğmaca da var onu sormadım gidersem sorarım mutlaka zaten 2 gebeliğimde tetanuzu olduğum için bu gebeliğimde yapsam mı yapmasam mı çok kararsız kalmıştım
wywywywy oykubrn Ben doktorumla konuşmustum zaten araya 2 sene girdi korumuyormu diye yapmasam vs oda bogmaca aşısı eklendi vakalar arttı diyince kabul ettim bende yapicam yoksa bende yaptirmiycaktim arası az olduğu için içiniz rahatlaması için doktora sormanız iyi olur 🌸
oykubrn wywywywy sormuştum aslında ama olabilirsin demişti şimdi geldim evet boğmaca olduğunu söylediler o yüzden bir doz yaptım bende
Cngul oykubrn bende en son 2019 yılında yapılmıştı hemşire 5 yıl korumalığı var ama 4.5 yıl olmuş çok sınırda riske atma dedi uaptırdım bende
defnesmoms oykubrn ben 2021 de hamileyken 2 doz vurulmuştum sağlık ocağı 1 doz boğmaca vurdu 2.doz için doktora sor dedi doktorum gerek görmedi o yüzden sadece 1 doz vuruldum