Sevgili anneler ve anne adayları bu gönderiyi yazarken kendi yaşadıklarımı düşünerek o günleri aklıma getirerek yazacağım sizlerw bir umut yavrularınıza bir şans olmak için;
Hamileliğimin 21. Haftasına kadar hiç dertsiz geçirmiştim peri masalı gibi geçmişti cok istediğim bir hamilelikti evet mide bulantım vs olmuştu ama bebeğimle alakalı hiç bir sıkıntı yoktu 2li testi o kadar temiz cıkmıştı ki 3 e gerek bile duymamıştı doktorum benimde içim rahat bi şekilde ilerliyordum taki detaylı ultrasona kadar detaylıda bebeğimin beyninde sıvı olduğu söylendi allahım o kadar korkmuştum ki yavruma bişey olacak diye hemen perinatolojiye yönlendirildim tabi sırada yok devlet hastanesi doktora kendim ulaştım sıra aldım o kadar korktum neyse doktor tam yarım saat baktı işte csp denen bir yapının olmadığını söyledi koprusu var dedi beyninde sıvı var dedi bağırsağında parlaklık kalbinde bi sıkıntı derken beni tamamen hayattan koparan bir sürü anamoli beni bunu yaşayan anneler anlar tabi durmadım hemen başka doktorlara yöneldim prof1 e gittim aman allahımm o daha ağır şeyler söyledi aklım hayalimin almadığı down sendromu körlük ve bir çok şey yine de durmadım başka bir prof a gittim trabzonun en iyi perinatologuymuş sözde… neyse gittim korpusu var dedi 17 mm csp yok dedi beynine lizensefali dedi göğsü dar dedi ayak parmağı yamuk yedi beyin sıvılarını çol yüksek ölctü ve kendisi bir profosör ya bana hayat dersi verdi işte bu bebeği doğurursan hayatım biter evliliğin biter romantik düşünme neler neler ben bu sefee çok korktum bebeği aldırmaya yöneldim gibi oldu çünkü söylediği anamoliler çok çok ağırdı yaşamla bağdaşmıyordu ben bu sırasa şehrimizin çok ünlüsü en iyi doktoruna gittim düz özel kliniği olan operatör doktor aadam bebeğime baktı sakın cocuğunu aldırma bebeğinde hiç bi problem yok korpusunda sıkıntısı olabilir ama o bir bebeğin yaşama hakkını elinden almak için bir sebeb değil dedi ben bu sefer bu adama inanmak istedim öylede yaptım. 28. Haftama geldiğimde fetal mr cektirmem lazımdı cektirdim farabi hastanesinde bebeğime yine aynı teşisler konmuştu lizensefali hidrosefali göğüs darlığı bi çok şey ben artık inanmıyordum ve özel kliniği olan doktorla devam ettim en büyük şansım canım doktorum 38 haftama kadar her hafta kontrol etti sıvı artışı olacakmı diye olmadı cok şükür 38 de sezeryan doğumla doğurdum bebiğimi ve gerçekten hiç bir sıkıntısı olmayan bir bebek dünyaya getirdim korpusu yok evet ama olmayan bebeklerin %70 i sağlıklı oluyor ve benim bebeğimin şuan allahıma binlerce şükür bi sıkıntısı yok diyeceğim o ki doktorlara inanıp yavrumuzdan vazgeçmek bana artık doğru gelmiyor yavrumun yüzüne baktıkca aklıma geliyor kalbim sıkışıyo ya vazgeçseydim ya onlara inansaydım neler neler söylemişleri yarısı aklımda yok şuan inşallah ihtiyacı olan annelerin karşısına çıkar bu yazım ve onlara umut olur