ipekleyla
Sssssyyyy
Yorumlarınızı görmüşken cevaplamak istedim ilk gebeliğimde ben 28. Hafta civarında fark etmiştim ama doktorun anlaması 30. Haftayı buldu 34te doğum yapmıştım. Su geldiğinde özellikle öksürme, ıkınma gibi durumlarda su gelişini daha net hissedersiniz. Suyun hiçbir kokusu, kıvamı yok hatta kuruduğunda izi bile kalmıyor. Su gelişiyse sızıntı halinde bile olsa ki benimki öyleydi sızıntıydı zaman içinde illaki bebeğin suyu azalıyor. Yapılan testlere göre en doğru sonucu o veriyor. Bebeğinizin suyu iyiyse, doktorunuz vajinal muayene yaptıysa sıkıntı görmediyse, amnisure testi negatifse endişelenmeyin su olsaydı illaki birisinde belli ederdi. Endişelenmeyin kendinizi strese sokmayın bebişte etkilenmesin ama yine de kendinizi zorlamayın, ıkınmaktan karın içi basıncı arttırmaktan kaçının, bol bol yatıp dinlenmeye çalışın ve doktor muayene aralığınızı kısaltın 10 günde bir falan gitmeye çalışın ki en azından bebeğin suyunun iyi olup olmadığını öğrenin. İçinizi rahatlatmak için en azından bir kere de olsa farklı doktora görünün farklı görüşler alın. Allahım bebişlerinize sağ Salim kavuşmayı nasip etsin inşallah. Gerçekten şu gelişiyse illaki anlaşılır ama kendinizi mümkün olduğunca stresten uzak tutun🌸