ikincicocugunubekleyenanne Hanımlar bugün nstye girdim ve çok yüksek sancım olduğu söylendi 35+2 olduğumuz için bebek önde dahi olsa ciğer gelişimi tam olmayabilir dendi 2 hafta yatış verdiler serumla durduralım dendi ben kabul etmedim evde okula yeni başlayan kızım olduğu için hergün nstye girmem gerekiyor bundan sonra sürekli hastanedeyim böyle bir durum yaşayan oldumu serum tedavisi olmadan 2 hafta çocuk doğmadan durabilir mi?
naranta ikincicocugunubekleyenanne tum gun yatarsaniz belki bir ihtimal ama hareketliyseniz siz hareketlendikce bebek daha cok pozisyon alacaktir yani zorlar diye dusunuyorum
anonimssss ikincicocugunubekleyenanne insallah vaktinde sağlıklı şekilde kucağına alırsın 36+0 haftalıgız 36+5 de minik sancım vardı ama acilde sancı çıkmadı 1 cm açıklık var şuan ve rahim agzı 17 mm düşmüş sancı çıkarsa yatış vereceklerdi ama çıkmadı gönderdiler eve 🤦🏻♀️
ikincicocugunubekleyenanne kalbimdekiminik açıkcası normalde sancım ve ağrım çoktu bugün tuhaf şekilde yoktu gayet rahattım hatta ilk defa böyle rahatım dedim onda da meğerse pikmiş
ikincicocugunubekleyenanne naranta bu da pek mümkün değil ne yazıkki kızım var evde nasıl yatayım tüm gün
ikincicocugunubekleyenanne anonimssss açıklık bilmiyorum çünkü ilkim sezaryen şuan da yine olacak erkek bebek ciğer gelişimi için beklemenin doğru olduğu söylendi ama ben yatış yapamazdım
mihra2021su ikincicocugunubekleyenanne ben 35 te dogum yaptım sancım vardı acıklık yoktu serumla gecmedı sezeryana alındım cık sukur kuveze gırmedı bebegım
ikincicocugunubekleyenanne mihra2021su yaa peki kaç kiloydu doğduğunda doğum öncesi bebeğiniz için ileri veya geri hafta denmişmiydi birde kızmıydı erkek miydi
GozdeKB ikincicocugunubekleyenanne 35+1 de sancım çıktı fakat öyle çok hissetmiyordum bebeğim iriydi fakat ciğer geliştirici vuralım ne olur ne olmaz dedi bide kasılmayı önleyici serum önerdi ben serumu kabul etmedim ciğer geliştirici vurdurdum evde 1 hafta dinlendim asla yürümedim ayakta durmadım sonra ki hafta nts de birsey çıkmadı suan 37+1 olduk diyeceğim o ki yalancı sancı olabiliyor ciğer geliştirici vurulduğumada pişman oldum ama doktorumda önlem amaçlı zararı olmaz dedi suyum azalmış bebekte iri olunca ciğer gelistiriciyide vurunca alalım dedi bende çok zorlanıyorum yürüyemiyorum ve sancım oluyor arada çarşamba doğumum var Allah ın izniyle 38.haftayı bekleyemeyeceğim
ikincicocugunubekleyenanne GozdeKB benim bebeğim için de önde deniyor 2 3 hafta önde gidiyor ama ciğer önemliymiş yoksa bugün alacaklardı resmen şok oldum bilmiyorum günlük nstye çağrıldım herhangi bir iğneden söz edilmedi ama yarın ne derler bilmiyorum
ezrakes benim 27 haftalıktan itibaren erken doğum riskim vardı. 10 hafta yattım, 36 haftalık doğum yaptım, çok şükür bebeğimde bir sıkıntı olmadı
Esrabr İlk oğlum 35 haftalık doğdu nst de sancım çıkıyordu kalp atışları düzensizdi acil sezaryene alındım bir hafta küvözde kaldı iki ay sonra 4 yaşına girecek inşallah Şuan yine erken doğum riskim var 33 +5 olduk bu ne zaman gelecek merakla bekliyoruz
ikincicocugunubekleyenanne Esrabr demek kalp atışları iyiydi ki beni acilen almadılar kendi doktorum yoktu doğumhaneye yönlendirildiğim için başka doktorla görüştüm doğum için yapılan rutin tahlilleri istediler sadece birde ağrı kesici serum takıldı
naranta ikincicocugunubekleyenanne o zaman yatisi kabul etmeniz daha mantikli olabilirdi kizinizla esiniz idare edemez mi? yani yatmasaniz da dinlenin evde yemek temizlik kosturmayin baska turlu durmaz zaten 2 hafta doktorlar yatis demis direkt
mihra2021su ikincicocugunubekleyenanne 3 kilo 46 cm dogdu kız bebek, ultrasonda 2700 demıstı doktor 10 gune yakın önde dıyordu
ikincicocugunubekleyenanne naranta ne yazık ki öyle bir imkanım yok kızım yeni 1.sınıfa başladı okula biz getirip götüreceğiz bu hafta mecburen eşim işi gereği izin alamadı o da sıkıntılı oldu zaten bu çıkmazda acilde serum alırken ağladım aileme söyledim yarın kendi doktorumla görüşünce durum netleşir onlar gelecekler mecburen
deletedmom0913 ikincicocugunubekleyenanne 32.haftadan beri düzenli sancım vardı. Her gafta nst istiyordu doktorum. Ciğer geliştirici vs yapılmadı yatıs vermedi serum vs hiçbirşey yok. 36 da artık sancılarımın belirginleştirğini ve şiddetlendiğini söyleyerek dogumhaneye yonlendirdi. Sonraki gün suyum patladı doğurdum
ikincicocugunubekleyenanne deletedmom0913 bebeğiniz kızmıydı 36.haftada kızsa ciğerleri gelişmiş oluyormuş küvöze gerek kalmıyormuş benim bu bebeğim erkek biraz ondan tedirginim
naranta ikincicocugunubekleyenanne en azindan destege gelecek birileri varmis sikmayin caninizi bebis insallah saglikla gelir🫂
ikincicocugunubekleyenanne naranta inşallah çok teşekkür ederim bebek sağlıkla gelsin zamanında gelsin küvöze girmesin de inşallah en büyük duam bu
deletedmom0913 ikincicocugunubekleyenanne evet kız. Ama genelde 35.haftayı geçen bebekler çok sıkıntı çekmiyorlarmış öyle duydum. Bi tanıdıgımın bebeği erkekti mesela 1900 gr dogdu ona rağmen sapasağlamdı küveze bile girmedi bol bol dua edin hastanede yatıs alamıyorsanızda evde cok dikkatli olun iş yapmayın oturun veya uzanın 1 gun bile karnınızda kalması çok önemli 🌹