sevgidolubiranne bi kere entube olayı başlıcasına korkunc bisey bence. Allah kimseyi olmak zorunda bırakmasın korkutmak da istemem ama, tercih konusu olduğu icin zorunda kalmadıkça tercih edilmemesi gereken bisey olduğunu vurgulamak istedim. Ben daha önce burun ameliyatı olmuştum, uyandigimda burnum ağrıyacak diye beklerken çok ağır ve şiddetli bir bogaz ağrısıyla uyandım. Bildiğiniz gırtlağımı sökmüşler sanki, yutkunamıyorum.. dudak içimi De ısırmışım bilinç kaybiyla, balon gibi sismis. Neyse sonrasında araştırdım ki, biz genel anestezi aldığımızda vücudumuz, cigerlerimiz nefes almayı bırakıyormuş. Bogazimiza entubasyon borusu sokuyorlar, cigerlerimize makine yardımı ile hava veriyorlar, vücut işlevini makineye bağlı devam
Ettiriyor yani. Belden uyuşup bilinçli şekilde her ama şahit olmak varken, mecbur kalmadıkça bir daha genel anestezi tercih etmezdim. Ve sezeryanda genel anestezi alanlar, hep ağrıya uyanmaktan şikayetçi. Belden uyusturuldugunda birkaç saat içinde, alıştıra alistira gelen ve ağrı kesicilerle kontrol altında alınabilen sezeryan ağrısı, genel anesteziden beyin uyandığı anda ilk olarak o yoğun acıyı hissettiğinden o şekilde uyananlar daha çok ağrı çekiyor. Yani nerden baksanız elle tutulacak bi yani Yok hastanın kendi tercih etmesi için..