QRare Kızlar 11 gün oluyo serklaj olalı, dr danıştığımda ağır kaldırma, kendini zorlama dedi. Daha temizlik yapmadım da artık yapmam gerekiyo. Sizler ne durumdasınız ? Serklaj sonrası temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık vs ne zaman başladınız ?
ARYa143 QRare Dr yapma dediyse yapma kuzu bırak eşin ya da bi yakının yapsın, Kaç haftalık oldun serklajı🙄 ben geç olduğum için 2 hafta sonra felan ayaklanınca hemen kısalma olmuştu😒
rabisssssss28 QRare 20 haftalıkken oldum 34 haftalığım bu haftaya kadar asla ne iş yaptım ne başka bir şey Allah eşimden binlerce kez razı olsun yemeklerime ev işime kadar herşeyimi o yaptı 28 haftaya kadar hiç dışarı çıkmadım doktor dışında ki hala çıkmıyorum doktor dışında riske atamam zaten çok stresli bir süreç sana tavsiyem eğilme kalkma çok ayakta durma dinlen dinlenebildiğin kadar ben duş ve yemek dışında evde kısa yürüyüş dışında kalkmadım yeni yeni kalkmaya başladım sen düşün bence doktorunu dinle ve kalkma
portaka QRare cinsellik, iş yapma, ayakta 10-15 dk dan fazla durma, merdiven çıkma vs hepsi yasak bana. 15 de dikiş atıldı önlem için,29 haftadayım şimdi. Son 2-3 haftadır ayaklandım. O da uzunluğum 38-40 çıkıyor o yüzden.
eylulmihrasmom QRare ben 17+3üm 13+2de önlem amaçlı serklaj oldum. ilk 2 hafta evde sadece uzandım doktor kontrolü dışında çıkmadım. 2 hafta sonunda serklajdan önce 34 mm olan rahim ağzı serklajdan sonra 40 mm çıktı. doktorum dikiş tutmuş fazla yürümeden dışarı çıkabilirsin dedi kahve içmeye yemek yemeye. çok fazla ayakta kalma oturarak yemeklerini yapabilirsin dedi. araç kullanmama izin verdi. ağırlık kaldırmak kesinlikle sonuna kadar yasak ev işi de pek tavsiye etmediğini söyledi. kızım var onu arabaya bindirirken yardımcı oluyor çevremdekiler onun dışında genel olarak uzanıyorum oturuyorum toz alma vs yapiyorum lavaboları falan yıkıyorum süpürme silme işlerini eşim yapiyor risk geçene kadar açıkçası dikkat etmeye çalışıyorum
QRare ARYa143 16 da oldum. Yapacak kimse yok maalesef. Ne kadar kısalmanız olmuştu ve kaçıncı haftada oldunuz ?
QRare rabisssssss28 Bana kalkma, etme demedi. Günlük işlerini yapabilirsin, ağır kaldırma, ağır iş yapma, ilişki için de 2 hafta bekle dedi. Şu an zaten yapıyorum da temizlik de yapmam gerekiyo artık onun için pimpiriklendim.
rummrum rabisssssss28 ben de 31 haftalığım son günlerde çok baskı hissediyorum bikini bölgemde hareket ediyor bazen dikişlerim acıyor gibi hissediyorum sizde de oluyor mu acaba?
ARYa143 QRare erken olmuşsun sen kuzum, önlem amaçlı mıydı seninki🙄 ben 27+5 te oldum, başta kısalma olmuştu iğne ve ilaç tedavisine başlamıştık, kısalma devam etmişti 22ye kadar indik mecbur acil serklaja alındım. 2 hafta sonra ayaklandığımda da yine 22 lere inmişti sonra ilaca tekrar başladık, azaltarak kesiyoruz.. bu hafta sonunda tamamen kesecez ilacı..çatı muayenesi olcam
rabisssssss28 QRare bana da iş güç yapabilirsin dedi ama ben riske atmadım sen bilirisn bu arada cinsel ilişkiyi bende kesinlikle yasakladı mesela herkesin serklaj süresi bir değil kaç mm ile serklaj oldun ? Acil mi oldun önlem amaçlı mı eğer önlem amaçlı olduysan ilişkiye kadar izin vermedi çok normal
Nasippp QRare ay ilişki yasaklamadı mı 🫣 normalde ilişki yasak olur. Bende Serklajlıyım kızımda da bu gebeliğim de de ilişki yasaktı
surpr_iz QRare banada günlük hayatına devam et dedi ağır kaldırma bende günlük işimi yapıyordum iki çocuk da olunca uzanamıyordum 29 haftada kanamam oldu yatışım yapıldı 1hafta hastanede kaldım çıktım şimdi günlük iş yapmama bile izin yok 33+5günlük oldum çok ayakta kalmayın ilişkiyide doktor doğuma kadar yasakladı sizinki neden ikİ hafta tek süre verdi anlayamadım Serklaj olanlarlar da ilk sizden duyuyorum
bilgeesuu QRare yani o nasıl bir hekim anlamadım serklajlı hastaya nasıl ilişki yasağı koymaz inanılır gibi değil.Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alın insallah bebeğinizi
QRare rabisssssss28 Benim 11 yıl önce kızımda 14. Haftada 2 cm açılmam başladı. Serklaj atılmadı o zaman, sadece yattım. Şimdi de önlem amaçlı yapıldı. 29 mm iken yaptılar.
rabisssssss28 QRare önlem amaçlı olmuşsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🙏 ben acil olduğum için ilişki vs yasaktı ondan birazda riske atamadım ben şükür ki artık ayaklandım cidden çok zor bir süreç Rabbim herkesin yardımcısı olsun
smybzkrt QRare doktorunuz ilişkiyi yasaklamadıysa bile bence yasakmış gibi davranın. Şu an benimki de 29-30 mm de ama önlem amaçlı ilişki yasaklandı progestan kullanıyorum. Zaten orgazm olmak bile kasılmayı vs tetikleyebiliyormuş bu gibi durumlarda
rabisssssss28 QRare hayır açılma yoktu 30 mm den birden 15 mm kadar düştü 1 ayda enfeksiyon açısından yatmak zorunda kaldım hastanede sorun çıkmayınca serklaj oldum 20-25 mm kadar yükseldi şuan doğum tarihi diğer hafta bakalım
fbaris 22+3 de oldum ben de açılmam olmuştu acil dikiş atıldı şu an 26dayım yemek çamaşır vs kendimi zorlamadan yapıyorum çok ayakta kalmıyorum uzanıyorum ama doktorum kontrolde sürekli yatmayı asla önermiyoruz dedi
QRare fbaris Ben ilkinde sürekli yatmıştım doğurana kadar. Hareket ettikçe açılmam artıyodu çok zordu. Çok geçmiş olsun size de.
QRare rabisssssss28 Çok fazla yatmışsınız. Benim de 2 hafta sonra kontrolüm var da yeşile dönük akıntım var. Dr da söyledim. Antibiyotik kullandığım için bi şey demedi heralde. Bu hafta olmadı bi giderim.
1melekannesi3858 Nasippp ona bende şok oldum bize asla izin vermedi doktorum 35+3 um hala yok ilk gubden belli 🤣🤣🤣🤣🤣
Nasippp 1melekannesi3858 yok canım izin versede ben korkardım. Yani bence doğru da değil. Ya Dr ler çok rahat yada biz pimpirikliyiz🤢
1melekannesi3858 Nasippp tabi kız sonuçta dikiş var yani bende asla yapmam doktorlar rahat canım dikiş ola ola nasıl ilişki olsun ya
rabisssssss28 QRare kokusu falan var mı bende Progestan kullanıyorum beyaz akıntım oluyor ama kokusuz yapıikan gibi böyle kokusu falan varsa sor bakalım bi enfeksiyon değerlerine tekrar bakarlar