Kelebekkkk34 ikili testte zaten direk bu çocuk down sendromlu ya da başka bir şeyi net olarak söylemiyorlar tanı amaçlı yapılan bir test değil sadece doktor verdiğin kan değerlerini yaşını bebeğin burun kemiği mevcut mu ense kalınlığı kaç ölçüldü onları giriyor ve sana bir ihtimal söylüyor bence ileri yaştaysan eğer 35 40 bu test çok da sağlıklı sonuç vermez çünkü yaş da ekleniyor risk tablosuna bu da riski arttırıyor benim yaşım 24 olduğu için yüksek risk beklemiyordum yüksek risk çıkmasının sebebi de kan değerinin düşük olmasından kaynaklı dediğim gibi ben ikili testi öneriyorum riskli çıkarsa durumun uygunsa Fetal DNA da yaptırırsın sonrasında maksat burada sanki aldıracak mıyım değil bence düşünsene doğum yapıyorsun lohusa hormonları vs ve kucağına birden down sendromlu bir bebek veriyorlar o da senin çocuğun tabiki çok seviceksin ama aileler için bu durumu kabul etmek zor oluyor her şeyin bilincinde olarak bu süreçte doğumdan sonra da sıkıntı yaşamamak için bu testlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum