Son adetimin ilk günü 7 Ağustos’tu. 28–29 Ağustos’ta korunmasız ilişkim oldu ve reglimi yaklaşık 8 Eylül civarı bekliyorum. Gebelik ihtimali konusunda merak içindeyim çünkü bu ay normal regl öncesi dönemimden farklı hissettiğim bazı şeyler oldu.
Bir kez çok hafif kahverengi lekelenmem oldu, daha sonra akıntım tekrar beyaz/krem rengine döndü ve miktarı zaman zaman arttı. Alt karın ve kasık bölgemde ara ara hafif çekilme, gerilme ve regl olacakmış gibi ağrı oldu. Göğüslerimde hassasiyet ve sanki areola bölgesinde koyulaşma fark ettim.
Son 1–2 gündür normalde regl öncesi yaşamadığım şekilde koku hassasiyetim başladı. Kızartma, menemen ve kahve kokusu birkaç kez midemi dalgalandırdı ve hafif bulantı yaptı. Bazı yiyeceklerin tadı da bana farklı/tuhaf geldi. Bir gece idrara kalktım ve zaman zaman gündüz de daha sık idrara çıkma hissim oldu. Ara ara hafif baş dönmesi ve yorgunluk/uyku hali de yaşadım.
Bunların erken gebelikle ilişkili olabileceğini biliyorum ama PMS, mide hassasiyeti veya başka hormonal nedenlerle de olabileceğinin farkındayım. Bu nedenle özellikle zamanlama açısından sormak istiyorum: 28–29 Ağustos’taki ilişkiden sonra 7 Eylül’de erken idrar gebelik testi yaparsam sonuç güvenilir olur mu? Negatif çıkarsa 8–9 Eylül’de tekrar etmek gerekir mi? Aynı tarihlerde beta-hCG kan testi yaptırsam gebelik varsa kanda çıkma ihtimali var mı? Hangi tarih en güvenilir sonucu verir?
Ayrıca bu belirtilerden herhangi biri gebelik açısından diğerlerinden daha anlamlı mı, yoksa test dışında ayırt etmek mümkün değil mi?