hemingway Kızlar selam. Rota virüs aşısının neden yapıldığı hakkında bilgi edindim ve yaptırmaya karar verdim. Bebeğine aşıyı yaptırıp olumsuz bir durumla karşılaşan anneler oldu mu? Ya da size ne gibi artıları oldu? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
aslhnkrts9 hemingway kızıma iki doz yaptırdım hiç bi yan etkisi olmadı. İki kere rota virüsü oldu hepsini ayaktan sadece ishal olarak atlattı çok şükür
medo28 hemingway bizde iki doz yaptırdık çok şükür bir sıkıntı olmadı sadece hafif ishal oldu. 2 ve 4 ay aşıları ile yaptırdık sadece 4 ay aşısinda biraz ateşlendi onda da rota mi yaptı yoksa diğer aşı mi bilemiyorum. Şimdi 5 aylığız menenjit aşılarına başladık.
kincikupelikiz hemingway ben yaptırdım oğluma ilk gün hafif ateşle hafif bir ishal oldu geçti çok bi yan etkisi olmadı
ctnrcyd Ben oğluma aşıyı yaptırdım olumsuzluğu ilk gün biraz ağrısı ateşi oldu hafif ama onun haricinde başka bir şey yaşamadık, olumlu tarafı da hiç ishal olmadı virüsü kapan bebekler hastanelik oluyorlardı çevremde bir kaç kişi yaşadı
medo28 hemingway kuzum bende ilk başta çok düşündüm ama Allah korusun bebeklik döneminde kötü sonuçları olabiliyor zaten bir tanesini üç, bir tanesi tek doz şeklinde planladık. Keşke dememek için olduk birde benim eşim sağlık çalışanı doktor dahada çok önerdi çünkü sürekli hastalarla temas halinde riske atamazdık.
Alara6161 hemingway menenjit rotavirüs aşısı kadar önemli daha üstün diyebilirim asıl en önemlisi o geçen sene yanlış hatırlamıyorsam iki çocuk vefat etmişti menenjit ten kaynaklı 7 yaş altı çocuklardı.
hemingway medo28 yerinizde olsam aynısını yapardım evet. Ama çok dışarı çıkmıyorum o yüzden bilemiyorum sağlık açısından ben de keşke demek istemiyorum açıkçası
medo28 hemingway yani bence en iyisi doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşmak zaten özel aşı olduğu için kişinin kararına bırakıyor doktorlar büyüdükçe menenjit aşılarının dozları düşüyor. Bize doktor 100 yaşına kadar yaptırabilirsiniz ama bebeklik dönemi en önemli dönem demişti. Karar sizde tabi 🌸
medo28 Alara6161 umarım tez zamanda devlet kendi aşı bünyesine alır bu aşıları ya çok maliyetliler zaten insanların alım gücü çok düştü. Bebek sağlığı sonuçta.
hemingway medo28 ya öyle tabii de bazı aşılar yan etki yapıyor diyor çevrem bilmiyorum maddi açıdan mı konuşuyorlar yoksa gerçekten öldüren ya da kötürüm eden aşı var mı emin değilim açıkçası bir sağlıkçı arkadaşım da çocuğuna iyi baktıktan sonra rota aşısına gerek yok dedi de sanmıyorum 😥
Alara6161 medo28 inşallah da sanmıyorum ya gerçekten çok pahalı maddi zorluktan ötürü iki çocuğuma yaptıramadım ama diken üstünde gibi bişiyim çünkü annem çocukken menenjit hastalığı geçirmiş ondan kaynaklı birazda korkum var iş işten geçtik ten sonra öğrendim bunu
hemingway Alara6161 benim kardeşim de geçirmişti ama doktor bunun genetiksek bir hastalık değil de kişiden kişiye geçen bakteri olarak adlandırdı ama ne de olsa bugün sağlıklı olan bebeğimiz yarın Allah korusun..
medo28 Alara6161 evet ya bende bir çok doktorda menenjit in çok tehlikeli olduğunu duydum ama dediğim gibi bebeklik döneminde değilse çocuklarınız büyüdükçe dozları düşüyor tek doz yaşında olabilirler o şekilde yaptırabilirsiniz.
byayla hemingway rotavirüs basite alınacak bir hastalık değil bence kızım 2 doz aşısını oldu özelde takipli olduğu doktor vurmuştu şükürler olsun hiç hastalığını yaşamadık ama elimizden gelen önlemini aldık diye düşünüyorum
minibebem hemingway ağızdan olan bir aşı hiçbir yan etki olmamıştı kızıma 2 doz yaptırmıştık Bizim doktorumuz hemşireye söyleyin ağzının yan tarafına doğru sıksınlar direkt ortaya sıkınca çıkarabiliyor bebekler demişti. O şekilde söylemiştik aile hekiminde
medo28 hemingway ya öyle tabi benim arkadaşımın aşı olduğu halde rota virüs e yakalandı yattı hastanede doktor her şeyden olabilir demiş yani musluk suyundan bile şüphe etmişti arkadaşım ama diğeri yaptırmadı yani bilmediği için yaptırmadı çok şükür rota olmadı çocuğu riske atılacak bir şey değil diye düşünüyorum.