Kızlar öncelikle bekleyen dileyen herkese rabbim sağlıklı gebelikler hayırlı doğumlar nasip etsin 🤲🏻
Bu benim 2. Vajinal doğumum şimdi bu doğumumu anlataıcam sonra ilk doğumla biraz kıyaslıcam.
Öncelikle benim bebeğim iri bebek olarak geçip beni doğum konusunda korkutuyordu doktorum 37+6 da 3970 ölçtü ve 38+1 de gel suni ile başlatalım doğumu yoksa zor olacak seseryana dönücez dedi. Bu arada Erzurum şehir hastanesinde doğum yaptım gebelik sürecimle Taner çam ilgilendi herrr şeyiyle memnun kaldım. Neyse cuma günü doğum olacaktı bende çarşamba akşamı bari açılmam olsun biraz diyerek pilates falan yaptım bayağı sancılarım zaten 1 aydır vardı düzensiz yalancı sancılardı. Neyse o gün uyudum sabaha kadar normalde de hep uykum bölünür sabaha kadar uyudum. Sonra sabah 8.30 da uyandım belimde ve karnımda sürekli olan ağrılarla lavaboya gittim nişanım geldiğini gördüm doktoruma yazdım doktorum da sancıların gelirse acile gel iyiysen yarın zaten doğum olacak gelmene gerek yok dedi. Benim 9 gibi sancılarım başladı 7-9 dakika da bir kayınvalidem görümcem de bizdeydi eşim işteydi. Bekledim takip ettim 5 dakika da bire düştü ama karşılayabiliyordum eşimi aradım geldi 10 gibi bu arada benim sancılar hala 5 dakika da bir ama ağrısı artmıştı biraz zorlanmaya başlamıştım eşim gelince hemen duşa girdim biraz sıcak duşun altında kaldım 10.15 de yola çıktık yolda sancılarım 3 dakika da bire düştü ama idare edebiliyordum yine eşim hemen kadın doğum acilin önüne getirdi arabayı 10.30 da giriş yaptık hemen sandalye getirdi güvenlik şansımıza da kapıda ebeler toplanmış çay içiyordu halimi görünce çabuk çabuk burda bile doğurabilirsin sen dediler. Beni hemen içeri muaneye götürdüler ebe kontrol etti ve evet tahmin ettiğim gibi tam açık dedi. Nasıl sevindim anlatamam. Sonra doktor ultrason baktı 4 kilo ölçüyorum dedi ilk doğum 3600 vajinal sen bunu da doğurursun hadi doğumhaneye dediler. O sıra beni sedyeye aldılar ama sakın ıkınma bacaklarını kapat diye diye götürdüler zaten ıkınma hissim de yoktu hemen doğum odasına aldılar yatağı çatala çevirdiler 2-3 ebe geçişde daha geldi evet tam açıksın çocuğun kafasına dokunuyorum şimdi suyunu patlatıcam doğum başlayacak bize güven dinle bizi dediler. Tamam dedim suyumu patlattılar benim yaramaz kakasını yapmış onu da yutmuş. Suyumun patlamasıyla bebeğimin aşağıya doğru baskısı kayışını hepsini hissettim inanılmaz bir baskı ıkınma hissi geldi. Ebelerim bizi dinle kesi atmıcaz yırtılma diye uğraşıcaz bağırmak yok biz ne dersek dinle dediler. Bağırmadım asla ınanılmaz bir baskı hissi var onlar ıkın dedikçe ıkındım dur dedikçe durdum ve 10.48 de 3-4 ıkınmayla geldi. Hemen kucağıma verdiler biraz kucağımda durdu mucizem ağladı kontrolleri yapıldı solunum sıkıntısı vardı biraz destek almaya götürdüler Kesi olmadan önceki doğumdan olan kesimde biraz doku zedelenmesi oldu 3-4 dikişle onu hallettiler bebeğimi de 3 saat sonra yanıma getirdiler. Her şeyiyle çok güzeldi doğumum.
Şimdi hassas olanlar okumayabilir ilk doğumumla karştırıcam. İlk doğumum suyun gelmesiyle başladı ve direkt suni ile başlattılar doğumu ama suni ile kendi sancılarım arasında o kadar fark vardı ki kendi sancımı bağırmadan güzelce karşılayabiliyorken suni sancıda her sancıda çığlık çığlığaydım. Doğumun nasıl olur bittiğini bile anlayamamıştım çünkü kendimden geçmiştim ama yine de çok şükür o da 2.5 saat kadar falan sürmüştü kısa ama zordu bu doğumum hem kısa hemde kolaydı elhamdülillah şimdi minik bir bebeği dünyaya alıştırmaya çalışıyorum üstelik evde bir 3 yaş çocuk varken hiçbir şey kolay değil ama geçecek biliyorum rabbim isteyen herkese nasip etsin ❤️🤲🏻