Çaeşmaba gece bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım şükür, darısı bekleyenlerin başına. Uygulamayı silmeye karar verdim ama bu süreçte öğrendiğim ve deneyimlediğim önerilerimi yazmak istiyprum hamilelik ve bebeğe dair belki birilerine faydam olur:
- Hamilelik süresince nefatig içeriklerden kaçınmanızı öneririm, bazen bilmemek daha iyidir.
- Mutlaka eşli veya tekli gebe eğitimine katılmalısınız. Vücudum bunu biliyor demeniz çok önemli ama oradaki ebelerin ve eğitimcilerin tecrübeleri ve aşıladıkları motivasyon çok farklı oluyor.
-gebeliğinizi de eşinizi de bebeğinizi de başkalarıyla sakın ama sakın kıyaslamayın. Kimsenin gerçek iç alemini bilmiyorsunuz, onlar da sizinkini bilmiyor. Her hamilelik özel benimki de çok zor bir hamilelik oldu 25. Haftadan sonrası itibariyle, çok dedim benimki neden böyle kolay değil gezemiyorum yaşamım çok kısıtlı diye. Bunu kendinize yapmayın hepsi geçici.
-37. Hafta itibaritle dpğum olabilir denilse de (bunu doktorunuz bile beklediğini söylese) sakın ama sakın gün saymayın. Enerjiniz ve heyecanınız bitiyor ve strese giriyorsunuz. Ben öyle yaptım ve 41+3 de suni ile doğum yaptım.
- alış veriş konusunda eksikleriniz olabilir elbette unutulabilir veya maddi sebeplerden dolayı olabilir. Ya lazım olur mu alsam mı napsam diye 30 kez düşünmenize gerek yok bence. Lazım olan her şey sonradan da hallolabiliyor. Mesela süt sağma makinası almadım ben ama ihtiyacım oldu eve geldiğimde ve bir şekilde halloldu. Tırnak makasını almamıştım (törpüyü beceremedim) kayınvalidem aldı geldi. Gibi gibi. Alış veriş en kolayı.
-Evin dağınıklığını temizliğinizi kafanıza takıp aşırı yormayın kendinizi bedeninizi düşünün. İnanın bebeğiniz doğup da eve döndüğünüzde evin ne durumda olduğunu hiç umursamıyorsunuz bile. (Benimki biraz dağınıktı xjdkdkdk)
- Suni sancı, epizyo, dikiş, su patlatmak gibi sizi korkutan şeyler varsa bu konuda fazla şey bilmenize gerek yok araştırıp durmayın. Herkesin süreci çok özel, bazı korktuklarınız en kolayı olurken aklınıza bile gelmeyen şeyler sizi çok yorabiliyor o yüzden akışa bırakın kendinizi.
Aklıma gelenler bunlar, biraz uzun oldu ama umarım okursunuz ve ufak da olsa iyi gelir. Diğer sorulaeınız varsa cevaplayabilirim.