cansek mesele kilo almaktan fazlası aslında, kilo almıyorken bile yediğimiz içtiğimiz besinler kan şekerimizi dalgalandırır ve bu dalgalanma bebeğe doğrudan yansır. Bu da bebekte hızlı kilo alımı, hızlı su artışı yapabilir. Neye zarar diye sorduğunuz için söylüyorum yoksa amacım asla korkutmak değil. Su fazlalığı / hızlı kilo alımı her bebekte mevcut olmasa da, erken doğum riski taşır. Daha birkaç gün önce 34+5′te bir arkadaş burada bu sebeple doğum yaptı maalesef. Şekerinize baktırmadıysanız, mutlaka şekerinize baktırın. Beslenmeye dikkat etmeye başlayınca sonuç alınıyor. Ben yaz başında karpuz peynire sarmıştım ve o ay kontrolde bebeğimin suyu artmıştı. 26.haftadaydım. 30′a kadar hiç karpuz yemedim. Armut, elma gibi az şekerli meyveleri tercih ettim. 30′da kontrolde su haftasıyla uyumluydu. O günden beri karpuz almıyoruz eve, alırsak yerim korkusuna😂 misafirlikte falan anca 2 çatal yiyorum. Şeker/ tatlı/ şekerli meyveler ve karbonhidrat (hamur işleri) hızlıca kan şekerini yümseltiyor. Beslenmeyi düzenlerken bunlara dikkat etmekte fayda var. Canım isterse haftada 1-2 sütlü tatlı, gün içinde şekeri az meyvelere ek olarak günde 1-2 tane incir yiyorum. Ekmeğimi tam buğday tercih ediyorum. Hamur işi tüketmiyorum. İnşaallah siz de fayda görür sağlıkla kolaylıkla kavuşursunuz bebeğinize🌸